Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odluka suda

Slavijatrans u stečaju sa sadašnja 34 radnika nastavlja poslovati

Slavijatrans u stečaju nastvalja poslovati
Nikola Čutuk/PIXSELL
25.01.2012.
u 09:22

Petrinjska tvrtka ponovno uvodi prodaju mjesečnih karata, a putnici ih mogu kupovati od danas

Slavijatrans u stečaju d.d. nastavlja poslovanje s postojećim brojem radnika, uz osnovni uvjet ostvarivanja pozitivnih rezultata. Tako glasi glavna odluka s jučerašnjeg prvog  ispitnog i izvještajnog ročišta na zagrebačkom Trgovačkom sudu Zagreb, stalnoj službi u Sisku. 

Sudskom zahtjevu za njihovo uspješno poslovanje pridonijet će i ponovna prodaja mjesečnih karata, koje za veljaču stalni putnici mogu kupovati od danas u prometnom uredu tvrtke u Drenačkoj ulici i na autobusnom kolodvoru u Zagrebu. Cijena je 1050 kuna iz Petrinje do Zagreba preko Bresta ili Siska, a očekuje se povratak stalnih putnika i iz Topuskog, Gline, Matijevića kod Dvora i Hrvatske Kostajnice. Svaki kupac mjesečnog pokaza dobit će i potvrdu  za nadoknadu troškova kod svojih poslodavaca. Po 400 kuna obnovljene su i mjesečne karte na lokalnoj liniji Petrinja – Sisak. Ovakvu prodaju karata i izdavanje računa većinski vlasnik Slavijatransa Miljenko Stuhne ukinuo je još u rujnu 2010. godine.

Do rata Slavijatrans je bio veliko i važno cestovno autotransportno i prijevozničko poduzeće sa stotinama autobusa, cisterni, kamiona, prikolica i čak 1100 radnika. Izvan okupirane Petrinje preživio je i ratno progonstvo, a strmoglavilo se zadnjih nekoliko godina. Kupnjom dionica od radnika većinski vlasnik postao je Miljenko Stuhne iz Siska. Nakon proglašenja stečaja koncem prošle godine jučer je održano prvo radno ročište. Sucu Mihaelu Kovačiću izvješća i podatke o stanju društva iznio je stečajni upravitelj Branko Petanjek. Nakon rasprave nismo uspjeli dobiti njegovu izjavu, a  neslužbeno smo doznali da vjerovnici potražuju oko 14 milijuna kuna, od čega radnicima bivši vlasnik duguje oko četiri milijuna. Jučer na sudu nije određeno vrijeme nove rasprave. Zasad 34 zaposlenika obavljaju cestovni prijevoz putnika.

Komentara 1

AJ
ajam
22:43 25.01.2012.

A sta je onda jos ostalo u Petrinji?. Komunalije i grobarske usluge ?A mozda i oni nece dugo... pa kad netko umre , komsije lopate u ruke i na groblje da se pokojnika , jeftino i dostojno pokopa. Lijepa lili vam je buducnost, a sta tek ceka ovu djecicu koja sada rastu. ????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije