Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Putnici na cjedilu

Slavijatrans od danas više ne vozi iz Petrinje u Sisak

Autobusi Slavijatransa u četvrtak neće voziti od Petrinje za Sisak
Miroslav Šantek/PIXSELL
31.03.2010.
u 15:35

Na terenu se ništa nije promijenilo, kaže Miljenko Stuhne. Taksisti to isto potvrđuju i kažu da novu Odluku Grada o taksiranju nisu još dobili

Iako je Gradsko vijeće Petrinje u utorak donijelo novu Odluku o autotaksi prijevozu, jučer se nimalo nije izmijenila svakodnevna slika taksiranja privatnika istodobno s prometovanjem autobusa Slavijatransa od Petrinje do Siska i obrnuto.

– Odluku još nismo dobili, njen sadržaj još uvijek ne znamo, osim onih prijedloga s prošlotjednih i ranijih sastanaka s gradonačelnikom. Ako su unesene naše primjedbe, slažemo se. Danas radimo kao i do sada, bez ikakvih promjena – jučer nam je kazao Dubravko Obradović, jedan od taksi obrtnika koji su ukupno osam koncesija dobili od Grada Petrinje.

U Slavijatransu ljutnja ne napušta Miljenka Stuhnea, većinskog vlasnika i direktora tvrtke. Na njihovoj blagajni uz park veliki je plakat na kojem piše: "U četvrtak, 1. travnja, autobusi neće prometovati na županijskim linijama Petrinja-Sisak, Sisak-Petrinja".

– Držim se obećanja najavljenog prije dva tjedna, nećemo voziti do daljnjega. Danas smo opet fotografirali divljaštva taksista po autobusnim stajalištima i novi dokaz na CD-u šaljem direktno gradonačelniku. Ovo je zadnji put da se mi bavimo poslom Grada, policije i inspektora. Na terenu se nije ništa promijenilo. Kakva je to odluka koja bijelu boju taksija propisuje od 2016. godine? Žao mi je naših putnika, ispričavam se korisnicima usluge, ali jednostavno više ne možemo ovako izdržati. Prekidamo praksu da problemi Grada i taksija budu ujedno i naši – govori M. Stuhne.

Između Petrinje i Siska, po potrebi, stajat će, kao i do sada, redovni Slavijatransovi autobusi u prolazu na drugim međugradskim linijama, primjerice od Dvora do Zagreba i drugi, a Stuhne ponavlja da izostanak 39 dnevnih polazaka nije nikakva prvotravanjska šala. Ta odluka uznemirila je putnike koji svakodnevno putuju iz Petrinje prema Sisku i natrag.

– Putujem samo Slavijatransom i zaista ne znam kako ću sada do Siska. Taksistima ne ulazim, jer jure i pretječu autobuse pa njihova vožnja više sliči autoutrkama – rekla je jedna od redovnih Slavijatransovih putnica Jelena Šušmeg.

Najave poremećaja lokalnog prijevoza pozorno prati i gradonačelnik Petrinje Željko Nenadić.

– Grad je na vrijeme i prema obećanju do 1. travnja donio odluku o autotaksi prijevozu, koja će postati važeća nakon objave, a primjenu će nadzirati komunalni redari i državni inspektori. Nije mi jasno zašto Miljenko Stuhne ustraje na nevoženju. Njegova tvrtka ima koncesiju i odgovornost za obavljanje ove usluge. Grad Petrinja mogao bi tražiti ispunjenje i njihovih zakonskih obveza – rekao je Nenadić komentirajući odluku Slavijatransa.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije