Naslovnica Vijesti Crna kronika

'Slavica je bio u šoku, no učinio je sve da spasi vatrogasce'

Stekla sam dojam da visoko stručno obavlja posao koordiniranja akcijom spašavanja i da čini sve - rekla je Klarić
13. ožujka 2013. u 10:56 0 komentara 11 prikaza
'05.10.2011., Zadar - Na Zupanijskom sudu u Zadru nastavljeno je sudjenje kako bi se razotkrila istina o kornatskoj tragediji u kojoj su 12-orica vatrogasaca izgubili zivote. Drazen Slavica. Photo: Fi
Foto: 'Filip Brala/PIXSELL'

Na županijskom sudu u Zadru nastavljeno je suđenje bivšem šibenskom vatrogasnom zapovjedniku Draženu Slavici za kornatsku tragediju. Svjedočila je Nedijeljka Klarić svjedokinja obrane koja je na dan tragedije bila gradonačelnica Šibenika.

- Mene je oko 16 sati tajnik JVP-a Šibenika Jordan Žaja obavijestio o dva požara i to na otoku Kornatu i u Mrdakovici. Ja sam odmah nazvala Slavicu koji je rekao da je jako zabrinut jer da ne može stupiti u kontakt s vatrogascima na Kornatu i jer nije znao što se događa. Čuli smo se u oko 17 sati kad mi je rekao da na Kornatu najvjerojatnije ima smrtno stradalih vatrogasaca. Rekao mi je da poduzima sve radnje u smislu spašavanja vatrogasaca i da zove centar u Divuljama. Srela sam ga i u središtu JVP-a gdje je koordinirao akcijom spašavanja. Tijekom toga bio je evidentno u šoku, nije zapravo ni znao razmjere nesreće, no stekla sam dojam da visoko stručno obavlja posao koordiniranja akcijom spašavanja i da čini sve - rekla je Klarić.

 >>Mobiteli vatrogasaca radili i nakon što je požar prešao preko njih

COTRUGLI Business School
TOP MENADŽERI
Zapeli ste na poslovnom planu? Postoji škola koja će vam pomoći da iskočite iz prosjeka

A1 izdvaja za Vas

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.