Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
slike od slatkiša

Slatka umjetnost: Od bombona i lizalica radi portrete slavnih osoba

Slatki portreti (1)
Foto: Cristiam Ramos
1/4
21.11.2012.
u 14:32

Za jedan portret bilo mu je potrebno više od 5000 komada slatkiša, a izrađivao ih je po nekoliko sati svaki. Prodaje ih za oko 18.000 dolara.

Meksički umjetnik Cristian Ramos (32) na neobičan način ovjekovječio je portrete slavnih osoba. On je, naime, uz pomoć gumenih i običnih bombona, lizalica i žvakaćih guma napravio portrete slavnih osoba, poput Marylin Monroe, Elvisa Presleyja, Beyonce, Lady Gage, Michaela Jacksona i brojnih drugih.

Za jedan portret bilo mu je potrebno više od 5000 komada slatkiša, a izrađivao ih je po nekoliko sati svaki, piše Daily Mail.

No, osim portreta slavnih, Ramos je jednom izradio i motocikl prave veličine za koji mu je trebalo čak 20.000 slatkiša.

– Inspiriraju me mnoge stvari i volim raditi s različitim materijalima. Ideja mi je sinula prije nekoliko godina dok sam bio u parku. Otac je dao slatkiš svom sinu da ne bi bio tužan. Slatkiš je dječaka nasmijao i odmah sam shvatio da slatkiši čine ljude sretnima. Tada sam pomislio "što ako vide jednog od svojih idola izrađenog od slatkiša?" – objašnjava ovaj umjetnik.

Svoja djela izlaže u galerijama diljem svijeta, a za jedan portret može dobiti oko 18.000 dolara, ovisno o veličini slike i količini utrošenog materijala.

Ključne riječi

Komentara 2

AN
Android
14:47 21.11.2012.

Ima tu bombona.

Avatar HRVATSKA007
HRVATSKA007
16:11 21.11.2012.

Bilo bi super kad bi netko napravio Gotovinin i Markaćev portret!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije