Naslovnica Vijesti Zanimljivosti

Slatka umjetnost: Od bombona i lizalica radi portrete slavnih osoba

Za jedan portret bilo mu je potrebno više od 5000 komada slatkiša, a izrađivao ih je po nekoliko sati svaki. Prodaje ih za oko 18.000 dolara.
21. studenoga 2012. u 14:32 2 komentara 7 prikaza
Slatki portreti (1)
Foto: Cristiam Ramos
Pogledajte galeriju 1/4

Meksički umjetnik Cristian Ramos (32) na neobičan način ovjekovječio je portrete slavnih osoba. On je, naime, uz pomoć gumenih i običnih bombona, lizalica i žvakaćih guma napravio portrete slavnih osoba, poput Marylin Monroe, Elvisa Presleyja, Beyonce, Lady Gage, Michaela Jacksona i brojnih drugih.

Za jedan portret bilo mu je potrebno više od 5000 komada slatkiša, a izrađivao ih je po nekoliko sati svaki, piše Daily Mail.

No, osim portreta slavnih, Ramos je jednom izradio i motocikl prave veličine za koji mu je trebalo čak 20.000 slatkiša.

– Inspiriraju me mnoge stvari i volim raditi s različitim materijalima. Ideja mi je sinula prije nekoliko godina dok sam bio u parku. Otac je dao slatkiš svom sinu da ne bi bio tužan. Slatkiš je dječaka nasmijao i odmah sam shvatio da slatkiši čine ljude sretnima. Tada sam pomislio "što ako vide jednog od svojih idola izrađenog od slatkiša?" – objašnjava ovaj umjetnik.

Svoja djela izlaže u galerijama diljem svijeta, a za jedan portret može dobiti oko 18.000 dolara, ovisno o veličini slike i količini utrošenog materijala.

VISERA
EU FONDOVI
Inovacije: Radimo na razvoju robota koji će mnoge poštedjeti zamornog pretipkavanja podataka