Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
projekti

Slatini za 70 milijuna eura 300 radnih mjesta i centralno grijanje?

projekti
Dragutin Šantoši
25.11.2010.
u 17:48

Oporbeni SDP napustio je sjednicu jer ne želi sudjelovati u raspravi bez lokalnih gospodarstvenika

SLATINA – Nakon višemjesečnih zahtjeva oporbenog SDP-a, vladajuća koalicija u Gradu Slatini, predvođena HDZ-om, na sjednici Gradskog vijeća pod posljednjom točkom raspravljala je o stanju u gospodarstvu. Kako je radni materijal dostavljen vijećnicima samo nekoliko minuta prije sjednice, SDP-ovi vijećnici odbili su sudjelovati u raspravi.

– Tražili smo da se rasprava o gospodarstvu, zbog izuzetnog značaja za slatinski kraj, održi nekoliko dana poslije, uz nazočnost gospodarstvenika, a kako su to vladajući odbili, napustili smo sjednicu - kaže vijećnik Dražen Vujčić (SDP).

Iz radnog materijala može se doznati da na slatinskom području poduzetnici i obrtnici zapošljavaju oko 2250 radnika te da, zajedno s radnicima u drugim gradovima sa slatinskog područja radi oko 3900 građana. Krize ima i nema, a prema tvrdnjama HDZ-ovih vijećnika, unatoč brojnim mjerama koje je gradska vlast pokrenula kako bi stvorila povoljnije okružje za gospodarstvo, stanje gospodarstva je nepovoljno.

Umjesto o aktualnim prilikama u gospodarstvu, koje je u katastrofalnom stanju, gradska vlast okrenula se budućnosti. Svoje energetske projekte, teške oko 70 milijuna eura, koji bi za godinu do tri Slatini trebali donijeti oko 300 novih radnih mjesta, predstavili su potencijalni ulagači tvrdeći da će Slatina biti među prvim gradovima s centralnim grijanjem i s neovisnim izvorima energije.

Sagradit će se tri energane koje će proizvoditi energiju od šumske biomase i bilja miscanthusa, jedna energana na silažni kukuruz, tvornica sintetskog biodizela i tvornica papira. Gradsko vijeće zaključilo je da je stanje u gospodarstvu nepovoljno te je zadužilo gradsku upravu da nastavi s projektima obnovljivih izvora energije i novih tehnologija.

Komentara 2

Avatar Glina74
Glina74
19:49 25.11.2010.

Od toga neče biti ništa samo pljačka i svirala na vrbi

AN
antikorumpirani
10:01 26.11.2010.

BRAVOOOO,opet nekakve akcije za pranje novca.Samo se scenarij već zna Tvrtka kobak izvođač radova,samo što sada gosp.stjepan neće biti u sukobu interesa kao u izgradnji stadiona(iovako nepotrebnog)BRAVOOOO

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije