Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Radnice Kamenskog:

\"Slali su nas ginekologinji koja je kuma našem šefu\"

'29.09.2010., Zagreb - Radnice tekstilne tvornice Kamensko zapocele su jutros opci strajk zbog visemjesecnog neisplacivanja placa od strane uprave. Djurdja Brozaj i Marija Nekic. Photo: Zeljko Hladika
'Zeljko Hladika/PIXSELL'
21.03.2012.
u 21:30

Petar Tonković jedini nije iznosio obranu. Antun Crlenjak, Davor Vlajčević, Ivan Sabljo i Damir Rihtarić negirali su krivnju

Petar Tonković, prvoosumnjičeni u aferi u kojoj je 14 milijuna kuna državnog novca nenamjenski potrošeno, jedini od petorice uhićenih nije htio iznositi obranu. Antun Crlenjak, Davor Vlajčević, Ivan Sabljo i Damir Rihtarić negirali su svoju odgovornost za, kako tvrdi tužiteljstvo, činjenicu da je spomenuti iznos dobiven kreditom od Fonda za razvoj i zapošljavanje umjesto za gradnju farme za uzgoj kobila i proizvodnju kobiljeg mlijeka potrošen na pozajmice, zatvaranje dugova te ginekološke preglede radnica Kamenskog.

Brojne fotelje u NO-u

Kad je novac iz HPB-a u kojem je direktor bio Sabljo \"legao\" na račun Vlajčevićeve tvrtke Eko-grad, Tonković je bio predsjednik uprave Fonda. Tijekom svoje karijere taj 41-godišnjak sjedio je u brojnim nadzornim odborima, a trenutačno je aktualni predsjednik Nadzornog odbora tvornice oružja iz Karlovca, HS-produkta. Na toj je funkciji bio i 2007. godine kada je njegov prethodnik u Fondu odobrio HS-produktu 28 milijuna kuna.

Briga uprave za radnice

Tužitelji vjeruju da je 14 milijuna kuna kredita odobrio, iako za to nisu bili ispunjeni uvjeti. Nedugo nakon toga, tvrde, Tonkovićevoj majci je od novca namijenjenog za gradnju farme plaćeno 260.000 kuna za preglede radnica Kamenskog u kojem je Crlenjak bio predsjednik NO-a, Rihtarić direktor, a Vlajčević suvlasnik tvrtke najvećeg dioničara – Vilinskih poljana.

Bivše radnice potvrđuju da su išle na pregled u Ratkajev prolaz:

– Bilo nam je sumnjivo što tako drži do nas da nas šalje privatniku na pregled pa smo se malo bacile na istraživanje i shvatile da su ginekologica i direktor Rihtarić kumovi – rekla je bivša radnica uništene tvornice.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije