Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Heroji ulice

Sl. Brod: Djevojka i mladić skočili u bunar i spasili dvogodišnjakinju

bunar (1)
Foto: Ivica Galović/Pixsell
1/4
02.08.2011.
u 20:43

U dvanaestak metara dubok bunar za djevojčicom je bez imalo razmišljanja skočila i njena šesnaestogodišnja sestra Martina kako bi spasila dijete od utapanja

Hrabrost i požrtvovnost šesnaestogodišnje djevojke te osam godina starijeg mladića koji su se do jučer samo iz viđenja poznavali spriječili su da se u Slavonskom Brodu dogodi tragedija.

Naime, igrajući se nešto prije 17 sati u dvorištu stambene zgrade u kojoj joj živi baka, dvogodišnja djevojčica Sara otvorila je poklopac starog bunara i pala u njega. Vidjevši što se dogodilo, u dvanaestak metara dubok bunar za djevojčicom je bez imalo razmišljanja skočila i njena šesnaestogodišnja sestra Martina kako bi spasila dijete od utapanja. Uspjela ju je uhvatiti, prigrlila ju je i uhvatila se za stare cijevi koje se nalaze u bunaru.

Dok se ova drama odvijala, u dvorištu zgrade s desetak stanova, cijeli je prizor s prozora susjedne zgrade opazio 24-godišnji Pavo Majstorić koji je bio u posjetu svojoj djevojci. Vidjevši kako je djevojčica pala u bunar te kako se za njom bez razmišljanja bacila njena sestra, istrčao je iz zgrade i potrčao pomoći.

– Kada sam dotrčao do bunara, prizor je bio strašan. Martina je držala prestrašenu sestru u jednoj ruci i održavala se da ne potone. Rukom se pridržavala za usku cijev kojom se nekad voda pumpala iz bunara, a razina vode bila je u tome trenutku oko pet metara, kaže dvadesetčetverogodišnji heroj koji se, vidjevši ovaj prizor, bez imalo razmišljanja spustio po staroj cijevi u dubinu bunara i prihvatio već umorne i promrzle sestre kako ne bi potonule ispod razine vode.

Svu ovu buku čuli su i susjedi koji su donijeli uže i jedno po jedno izvukli iz staroga bunara. Na sreću svi su prošli bez ozljeda, no uzbuđenje je za baku dviju djevojčica bilo preveliko. Pozlilo joj je pa je prevezena u slavonsko-brodsku bolnicu kako bi se oporavila od stresa.

– Svaka čast Martini, bez imalo razmišljanja bacila se u bunar za sestrom, nevjerojatno je kolika je to ljubav. Svaka čast i Majstoriću, dečko je hrabar i požrtvovan bez premca. Treba imati plemenitosti i spustiti se za njima u dubine riskirajući pri tome i vlastiti život – kažu susjedi koji su izvukli troje mladih iz bunara.

Ključne riječi

Komentara 33

OJ
ojhaojha
21:13 02.08.2011.

momku svaka cast...u dalmaciji bi covik trazija da mu platu prije nego baci konopac...

H9
H99
21:18 02.08.2011.

Svaka čast djevojci i momku! Bilo bi lijepo pročitati više vijesti o dobrim djelima. Ima ih dosta.

LO
lojtra1
21:08 02.08.2011.

To je ona vrsta hrvatske koja nikad nije na vlasti ali ju uvijek možeš voljeti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije