Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ANALIZIRA SE ŠTETA

Skvoteri iseljeni: Mirno završena okupacija diplomatske zgrade u Bruxellesu

Foto: Tomislav Krasnec
1/4
30.10.2023.
u 18:10

Udruga pod nazivom Kolektiv integriranih volontera bez dokumenata iz Bruxellesa (CSPBIB), koja je organizirala okupaciju diplomatskog objekta u Bruxellesu, u međuvremenu je okupirala još jednu zgradu u blizini, bivši hotel

Okupacija zgrade bivšeg jugoslavenskog veleposlanstva u Bruxellesu, koja je u postupku sukcesije ljetos pripala Hrvatskoj i Sjevernoj Makedoniji, a u koju su se prije dva tjedna uselili skvoteri i migranti, u ponedjeljak je završena, potvrđeno nam je iz Ministarstva vanjskih i europskih poslova.

"Nakon što je grupa osoba provalila u odnosnu nekretninu, veleposlanik Joško Paro odmah je o tome obavijestio nadležne osobe u MVEP-u te zajedno sa svojim kolegom iz Sjeverne Makedonije poduzeo potrebne mjere prema belgijskim tijelima da se zgrada isprazni od ilegalno useljenih osoba te time Republici Hrvatskoj i Republici Sjevernoj Makedoniji omogući nesmetano korištenje zgrade. U ponedjeljak je navedena grupa napustila zgradu te je u tijeku izvid prouzročene štete", odgovorili su iz MVEP-a na naš upit, nakon što smo prilikom obilaska zgrade u subotu u njoj zatekli petero migranata koji su tu živjeli.

Iz MVEP-a nam nisu znali odgovoriti što Hrvatska kao 55-postotni suvlasnik zgrade planira učiniti s tom imovinom. Niti kako se planira zaštititi od sličnih upada.

Udruga pod nazivom Kolektiv integriranih volontera bez dokumenata iz Bruxellesa (CSPBIB), koja je organizirala okupaciju diplomatskog objekta u Bruxellesu, u međuvremenu je okupirala još jednu zgradu u blizini, bivši hotel. 

POVEZANI ČLANCI:

Komentara 2

Avatar Make my day
Make my day
18:35 30.10.2023.

Skotovi ?

Avatar Senf na kobasi
Senf na kobasi
18:32 30.10.2023.

skvoteri=beskorisni zgubidani

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije