Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Brodosplitu krenulo

Škverani potpisali pismo namjere za gradnju sofisticiranih brodova

\'14.11.2008., Split -Brodosplit, Ana i Marinko Palesko, supruznici koji rade u skveru. Marinko na radnom mjestu u Brodosplitu. Photo: Vanja Zubcic/Vecernji list\'
Vanja Zubčić/Arhiva VL
27.07.2011.
u 15:44

Brodovi bi se gradili za europskog kupca. Potpisivanje ugovora predviđeno je za jesen ove godine, a isporuka za kraj 2013., odnosno 2014. godine.

Predstavnici Brodosplita i inozemnog brodara potpisali su danas pismo namjere za gradnju dvaju brodova namijenjenih održavanju objekata na otvorenom moru, uz opciju gradnje još dvaju (po modelu 2+2).

Riječ je o brodovima iz "off-shore“ programa visoke složenosti i vrijednosti, kakve je Brodosplit definirao kao strateške projekte u procesu svoga restrukturiranja. Taj krajnje inovativan i visokosofisticiran projekt posebice je dobrodošao splitskom škveru jer će mu predstavljati iznimno bitnu referenciju u brodograđevnoj niši sofisticiranih brodova veće vrijednosti koja je strateški cilj Brodosplita. Brodovi bi se gradili za europskog kupca. Potpisivanje ugovora predviđeno je za jesen ove godine, a isporuka za kraj 2013., odnosno 2014. godine.

 

 

Ključne riječi

Komentara 1

OB
-obrisani-
23:30 28.07.2011.

Korejanci neznaju ništa drugo radit osim tankera ,sve šta je iznad toga mi smo u prednosti i imamo veču kvalitetu i u inžinjeringu i među radnicima kao šta su elektrozavarivaći i brodomonteri!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije