Naslovnica Vijesti Hrvatska

Škverani potpisali pismo namjere za gradnju sofisticiranih brodova

Brodovi bi se gradili za europskog kupca. Potpisivanje ugovora predviđeno je za jesen ove godine, a isporuka za kraj 2013., odnosno 2014. godine.
27. srpnja 2011. u 15:44 1 komentara 4 prikaza
\'14.11.2008., Split -Brodosplit, Ana i Marinko Palesko, supruznici koji rade u skveru. Marinko na radnom mjestu u Brodosplitu. Photo: Vanja Zubcic/Vecernji list\'
Foto: Vanja Zubčić/Arhiva VL

Predstavnici Brodosplita i inozemnog brodara potpisali su danas pismo namjere za gradnju dvaju brodova namijenjenih održavanju objekata na otvorenom moru, uz opciju gradnje još dvaju (po modelu 2+2).

Riječ je o brodovima iz "off-shore“ programa visoke složenosti i vrijednosti, kakve je Brodosplit definirao kao strateške projekte u procesu svoga restrukturiranja. Taj krajnje inovativan i visokosofisticiran projekt posebice je dobrodošao splitskom škveru jer će mu predstavljati iznimno bitnu referenciju u brodograđevnoj niši sofisticiranih brodova veće vrijednosti koja je strateški cilj Brodosplita. Brodovi bi se gradili za europskog kupca. Potpisivanje ugovora predviđeno je za jesen ove godine, a isporuka za kraj 2013., odnosno 2014. godine.

 

 

r
Reserved
Globalno popularna serija Igra prijestolja je završila, no čini se da je njezin utjecaj na modu itekako prisutan
  • -obrisani-:

    Korejanci neznaju ništa drugo radit osim tankera ,sve šta je iznad toga mi smo u prednosti i imamo veču kvalitetu i u inžinjeringu i među radnicima kao šta su elektrozavarivaći i brodomonteri!