Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEMA DOZVOLU

Skupljao staro željezo i bijelu tehniku pa prekršajno prijavljen

Šibenik: Akcija Roadpol - pojačan nadzor teretnih vozila i autobusa provodi se u cijeloj Europskoj uniji
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
25.02.2021.
u 11:50

Utvrđeno je da vozač skuplja sekundarne sirovine te da je tijekom dana skupio oko 150 kilograma raznog otpada (željezni otpad, bijela tehnika i slično)

Policijski službenici Postaje granične policije Vrpolje u srijedu, 24. veljače oko 10 sati tijekom redovitog nadzora prometa u Velikoj Kopanici zaustavili su teretni automobil našičke registracije kojim je upravljao 25-godišnjak.

Kako se navodi u priopćenju PU brodsko-posavske, utvrđeno je da vozač skuplja sekundarne sirovine te da je tijekom dana skupio oko 150 kilograma raznog otpada (željezni otpad, bijela tehnika i slično). Također, pokazalo se da nema dozvolu za obavljanje djelatnosti skupljanja otpada te nije evidentiran u očevidnik.

Policijski službenici protiv 25-godišnjaka dostavljaju obavijest Sektoru zaštite okoliša Državnog inspektorata u Zagrebu zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o održivom gospodarenju otpadom.

Policijski službenici su također utvrdili prekršaj u području promet, te su prekršitelju uručili prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
 

Komentara 13

DU
Deleted user
14:42 26.02.2021.

Najlakše je uhvatiti siću u nelegalnoj djelatnosti. Ovi "dečki s vrha" ne kradu, ne plaćaju porez, nisu korumpirani? Trebali su ovog mladog nelegalnog djelstnika nagraditi za trud. Zaštita okoliša od otpada. Priskrba sredstava obitelji da ne idu na socijalnu pomoć,, ne prose ne kradu. O lijepa naša otišla si u tri pm

FE
federicofernandez
13:10 25.02.2021.

U "slobodi" i "demokraciji" moras imat dozvolu cak da bi skupljao otpad i to za nevjerojatnih 150 kg.Zamisli moras trazit od drzave dozvolu da bi ti mogao skupljat ili otkupljivat stare frižidere ili veš mašine,više nemozes ispec rakiju u svom dvoristu i od svojih krusaka bez da prijavis državi. Veliki brat te posmatra

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije