Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Devetero članova

Skupina osnivača HDZ-a: Karamarko treba smjesta odstupiti sa svih dužnosti u HDZ-u

07.06.2016., Zagreb - Predsjednik HDZ-a i prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko odrzao je konferenciju za novinare u sjedistu stranke na Trgu zrtava fasizma. S clanovima Vlade iz redova HDZ-a iza sebe, obavijestio je javnost da HDZ danas pokrece po
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/6
18.06.2016.
u 12:25

Devetero članova, osnivača HDZ-a u izjavi za javnost ocijenilo je kako pod vodstvom Karamarka politika HDZ u mnogočemu nije bila kontinuitet politike HDZ kakvu je osmislio i vodio dr. Franjo Tuđman

Skupina osnivača HDZ-a zatražila je danas da Tomislav Karamarko odstupi sa svih dužnosti u HDZ-u, i time u stranci otvori postupak izbora novog vodstva HDZ-a, koje će provesti potrebne reforme i pripremiti stranku za pobjedu na predstojećim izvanrednim parlamentarnim izborima.

Devetero članova, osnivača HDZ-a u izjavi za javnost ocijenilo je kako pod vodstvom Karamarka politika HDZ u mnogočemu nije bila kontinuitet politike HDZ kakvu je osmislio i vodio dr. Franjo Tuđman, da s takvom promašenom politikom HDZ na prošlim parlamentarnim izborima nije ostvario izbornu pobjedu iako je protiv sebe imao najneuspješniju hrvatsku vladu, a da je na vlast došao isključivo političkom voljom Nezavisne liste Most. Smatraju i da je uspostavljena Vlada RH od početka bila u stalnom sukobu s Karamarkom zbog njegovog nezadovoljstva osobnom pozicijom i ulogom u Vladi te da je to dovelo i do njezinog rušenja.

"Pod vodstvom g. Tomislava Karamarka politika HDZ u mnogočemu nije bila kontinuitet politike HDZ kakvu je osmislio i vodio dr. Franjo Tuđman. S takvom promašenom politikom HDZ na prošlim parlamentarnim izborima nije ostvario izbomu pobjedu iako je protiv sebe imao najneuspješniju hrvatsku vladu a na vlast je došao isključivo političkom voljom Nezavisne liste Most.
U takvim uvjetima uspostavljena Vlada RH od samog njenog početka bila je u stalnom sukobu s g. Tomislavom Karamarkom zbog njegovog nezadovoljstva osobnom pozicijom i ulogom u Vladi što je u konačnici i dovelo do njezinog rušenja."

"Zbog svega toga, Tomislav Karamarko treba smjesta i bezuvjetno odstupiti sa svih dužnosti u HDZ-u, i time u stranci otvoriti postupak izbora novog vodstava HDZ-a, koje će provesti potrebne reforme i pripremiti stranku za pobjedu na predstojećim izvanrednim  parlamentarnim izborima", stoji u izjavi koju su potpisali Ivan Tolj, Zdenka Babić Petričević, Neven Jurica, Jure Ivančić, Zdravko Gavran, Božidar Petrač, Mario Kapulica, Ante Kutle i Miro Petric.

Ističu da kao članovi HDZ-a koji su početkom 1989. godine s dr. Franjom Tudmanom ušli u političku borbu za ispunjenje nacionalnih interesa hrvatskog naroda danas, u trenutku kada je vodstvo HDZ-a zajedno sa SDP-om srušilo vlastitu Vladu RH, izjavu daju s osjećajem moralne odgovornosti.

>> Karamarko spreman i otići

Ključne riječi

Komentara 104

DU
Deleted user
12:35 18.06.2016.

Nakon ovog svatko, iole pametan, bi se što prije povukao. Ali nije samo Karamarko problem u HDZ-u; stranka treba "veliko pospremanje" i provjetravanje što uključuje i novi pristup, nove ljude, nove ideje .........

QO
qoxo
14:48 18.06.2016.

Koliko si bistar morao biti da svoj glas daš čovjeku koji u udarnoj emisiji uoči izbora ispali riječ "digitalizacija". Karamarko je svojom pojavom i izjavama bio uvreda za glasačko tijelo, sjećam se njeg. posjetu Angeli Merkel koja ga je na početku sastanka pitala kojim jezikom žele započeti sastanak, njem. ili engleskom? Ipak HDZ ima sreću da u svojim plitkim redovima ima jednog Plenkovića.

SL
slusaj
13:49 18.06.2016.

Ovi se pridruzili kosorici, prgometu, seksu, manolicu, mesicu.......samo veca potvrda da je karamarko pravi !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije