Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Skupili novac za školovanje četvero afričkih učenika

U Beninu već skoro 30 godina djeluje Družba Marijinih sestara među kojima su u četiri Hrvatice koji se brinu za najsiromašnije u toj državi pružajući im zdravstvenu skrb
20. travnja 2011. u 13:19 1 komentara 4 prikaza
afrika
Foto: Reuters

Učenici prvog i drugog razreda Katoličke osnovne škole u Požegi danas su časnoj sestri Valeriki Duvnjak iz Družbe Marijinih sestara uručili 2700 kuna namijenjenih za školovanje djece u Beninu, jednoj od najsiromašnijih afričkih država. Kada je ova škola osnovana prije dvije godine, na poticaj roditelja odlučili su da će svaki razred školovati po jednog učenika čije školovanje godišnje stoji oko 100 eura. Uz novac djeca su predala i čestitku za svakog od učenika na koji su se svi potpisali.

– Svaki razred ima svoju kutijicu u koju tijekom školske godine stavljamo ono što odvojimo od svoga džeparca, a izrađivali smo i različite ukrasne predmete pa smo to prodavali kako bismo pomogli djeci koja nemaju ništa – kazala je Marta Rajić, učenica 2. razreda.  
– Kod djece je uvijek potrebno stvarati jednu osjetljivost prema drugima u potrebi. Zbog toga djecu učimo da kroz odricanje gaje jednu osjetljivost za drugu djecu koja nisu u takvim mogućnostima kao što su ovom trenutku naša djeca. Hvale je vrijedno što su oni to prihvatili i što s radošću u tome sudjeluju – ističe Ivica Žuljević, ravnatelj  Katoličke osnovne škole u Požegi.

U Beninu skoro već 30 godina djeluje Družba Marijinih sestara među kojima su u četiri Hrvatice koji se brinu za najsiromašnije u toj državi pružajući im zdravstvenu skrb, ali i kroz pronalaženje donacija za školovanje djece koja su bez oba ili jednog roditelja kao i onih koji ne mogu izdvojiti godišnje 100 eura za školovanje.

KRANJČAROV BRAT EKSKLUZIVNO
Otkrivamo gdje je Cico proveo zadnja tri mjeseca života, brat Damir opisao posljednje dane
UHVATI BIORITAM
Koji kronotip posjedujete? Upoznajte se s ovim unutarnjim satom koji trebate slušati
  • tapiros:

    Pohvale Večernjaku - neka se vidi i druga strana crkve konačno u medijima. Stvarno nije fer pisati samo o lošemu, a dobro ignorirati.