Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pomažu siromašnima

Skupili novac za školovanje četvero afričkih učenika

afrika
Reuters
20.04.2011.
u 13:19

U Beninu već skoro 30 godina djeluje Družba Marijinih sestara među kojima su u četiri Hrvatice koji se brinu za najsiromašnije u toj državi pružajući im zdravstvenu skrb

Učenici prvog i drugog razreda Katoličke osnovne škole u Požegi danas su časnoj sestri Valeriki Duvnjak iz Družbe Marijinih sestara uručili 2700 kuna namijenjenih za školovanje djece u Beninu, jednoj od najsiromašnijih afričkih država. Kada je ova škola osnovana prije dvije godine, na poticaj roditelja odlučili su da će svaki razred školovati po jednog učenika čije školovanje godišnje stoji oko 100 eura. Uz novac djeca su predala i čestitku za svakog od učenika na koji su se svi potpisali.

– Svaki razred ima svoju kutijicu u koju tijekom školske godine stavljamo ono što odvojimo od svoga džeparca, a izrađivali smo i različite ukrasne predmete pa smo to prodavali kako bismo pomogli djeci koja nemaju ništa – kazala je Marta Rajić, učenica 2. razreda.  
– Kod djece je uvijek potrebno stvarati jednu osjetljivost prema drugima u potrebi. Zbog toga djecu učimo da kroz odricanje gaje jednu osjetljivost za drugu djecu koja nisu u takvim mogućnostima kao što su ovom trenutku naša djeca. Hvale je vrijedno što su oni to prihvatili i što s radošću u tome sudjeluju – ističe Ivica Žuljević, ravnatelj  Katoličke osnovne škole u Požegi.

U Beninu skoro već 30 godina djeluje Družba Marijinih sestara među kojima su u četiri Hrvatice koji se brinu za najsiromašnije u toj državi pružajući im zdravstvenu skrb, ali i kroz pronalaženje donacija za školovanje djece koja su bez oba ili jednog roditelja kao i onih koji ne mogu izdvojiti godišnje 100 eura za školovanje.

Komentara 1

TA
tapiros
14:49 20.04.2011.

Pohvale Večernjaku - neka se vidi i druga strana crkve konačno u medijima. Stvarno nije fer pisati samo o lošemu, a dobro ignorirati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije