Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dan slobode medija

Skup 'Novinari, pokrenimo se!' 3. svibnja ispred Novinarskog doma

novinari
Željko Lukunić/PIXSELL
27.04.2012.
u 17:31

Sindikat novinara Hrvatske i Hrvatsko novinarsko društvo pozivaju svoje članove i sve medijske djelatnike da dođu na skup

U povodu Svjetskog dana slobode medija Sindikat novinara Hrvatske i Hrvatsko novinarsko društvo pozivaju svoje članove i sve medijske djelatnike da dođu u četvrtak 3. svibnja u 11 sati ispred Novinarskog doma u Zagrebu na skup pod nazivom "Novinari, pokrenimo se!".

Kako se ističe u pozivu, to je poruka koju će čelnici SNH i HND-a uputiti svim novinarima i medijskim djelatnicima 3. svibnja, na Svjetski dan slobode medija, na skupu ispred Novinarskog doma koji će se održati od 11 do 12 sati, kako naglašavaju, "s ciljem da se zaista trgnu te iskažu spremnost i solidarnost da brane sve ugroženija radna, socijalna i profesionalna prava i time zaštite istinsku slobodu medija u interesu demokratske javnosti".

Nakon skupa, u Velikoj dvorani Novinarskog doma u 12 sati bit će dodijeljene godišnje nagrade HND-a za izvrsnost u radu kojom generacije vrsnih novinara i novinarki daju veliki doprinos dostojanstvu profesije, navodi se u priopćenju.

Komentara 5

Avatar Kokodrilo
Kokodrilo
18:27 27.04.2012.

HR nema novinare vec samo individue koji jec godinama za saku grosa neargumentirano i petokolonaski pljuju po svima sto su stvarali novu HR i po svemu sto je stvoreno u novoj HR. Zato ni dan danas nema odgovora sto jeje sa donacijama uradio Mesic, i stotine slicnih slucajeva. Ali zasluzuju pusu sadasnje vlade na dobro uradjenom poslu zaludjivanja ogromne polupismene mase u HR koja ih je i dovela na vlast.

AC
access
07:23 28.04.2012.

Onaj tko u postkomunističkoj, postjugoslavenskoj i još nelustriranoj državi ima medije ima sve. Najbolje rješenje bilo bi da katolička crkva kupi vjesnik- dobila bi priliku da odgaja narod u katoličkom i hrvatskom duhu a ujedno bi se iskupila za \"grijehe crkvenih struktura\"- nepromišljene izjave, neodlučne stavove, pedofilske skandale, gradnju skupih kameno betonskih građevina umjesto katoličkih vrtića i škola, život na visokoj nozi pojedinih svečenika (svečenik u novom bmw-u ??!!)...

DD
ddh
09:13 28.04.2012.

Koji novinari? Ak pritom misle na hrpu individua, na propagandnu masineriju crvenog Josipovica i Iblerovog trga, ak misle na petu kolonu cetnika u Hrvatskoj, onda bi se trebali tako i nazvati. Jerti koji sami sebe nazivaju \"novinarima\" nisu novinari. Novinari su svi 2000 godine smjenjeni i njih vise nema ili ih skoro nema. A nakon sto je ta propagandna masinerija komunista i cetnika zauzela sve kljucne polozaje u medijima, ta masinerija bi danas diskutirala o Sloboda medija. Kojih medija? Da li onih koji misle slicno ili isto kao i ti? Da li onih koji lazu, spletkare i zaludjuju sve oko sebe? Ako misle na te, onda ti i takvi novinari imaju u Hrvatskoj naivece prava na svijetu. I

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije