Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
varaždin

Skulptura Sv. Sebastijana zaštićena kao kulturno dobro

varaždinska katedrala
Marinko Jurinec/PIXSELL
19.11.2012.
u 13:16

Riječ je o vrlo vrijednoj skulpturi iz 1743. godine koja predstavlja jedno od vrednijih ostvarenja kipara Ivana Adama Rosembergera, pripadnika varaždinskog kiparskog kruga prve polovice 18. stoljeća

Konzervatorski odjel u Varaždinu Ministarstva kulture stavio je pod preventivnu zaštitu skulpturu svetog Sebastijana koja se nalazi na oltaru u varaždinskoj katedrali.

Riječ je o vrlo vrijednoj skulpturi iz 1743. godine koja predstavlja jedno od vrednijih ostvarenja kipara Ivana Adama Rosembergera, pripadnika varaždinskog kiparskog kruga prve polovice 18. stoljeća. Prema rješenju koje potpisuje pročelnik Konzervatorskog odjela Željko Trstenjak, skulptura svetog Sebastijana upisat će se u Registar kulturnih dobara Republike Hrvatske.

>>Otkriven veličanstveni Klović u gornjogradskoj palači

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije