Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odriješio kesu

Skromni Mark Zuckerberg kupio vilu od 7 milijuna dolara

facebook, Mark Zuckerberg,  (1)
Reuters/Pixsell
07.05.2011.
u 15:00

Ovo je najveća investicija osnivača Facebooka, koji se ne voli razbacivati novcem iako na računu ima milijarde

Osnivač Facebooka Mark Zuckerberg odnedavno više nije podstanar. Kupio je “kućicu” u Palo Altu, u sjevernoj Kaliforniji, gdje živi otkako je odustao od Harvarda da bi se posvetio svom biznisu – Facebooku. Američki mediji pišu da je mladi milijarder kuću platio sedam milijuna dolara. U novom domu ima pet spavaćih soba, isto toliko kupaonica, bazen s morskom vodom te glazbenu sobu.

lokalno stanovništvo

Podsjetimo, najmlađi milijarder na svijetu donedavno je živio kao podstanar sa svojom djevojkom u jednom apartmanu nedaleko od njegovih poslovnih prostorija. No, nekoliko dana prije svog 27. rođendana odlučio je sebe počastiti – kućom! To je najveća investicija Marka Zuckerberga, koji se ne voli razbacivati novcem iako na računu ima milijarde. On i dalje živi relativno skromno i znatno ispod onoga što bi si mogao priuštiti. Tako i dalje vozi skromnu Acru zato što je “sigurna”. Zuckerbergova odluka da se skrasi u Palo Altu odmah je postala prva vijest među lokalnim stanovništvom koje je naviklo da im u susjedstvu žive informatički geniji. Naime, u Palo Altu već živi utemeljitelj Applea Steve Jobs. Mark Zuckerberg neće morati dugo putovati na posao jer se i Facebook uskoro seli, i to u nekadašnje poslovne prostore tvrtke Sun Microsystems u Menlo Parku, u blizini Palo Alta.

 

Velika vrijednost

 Kompleks pokriva površinu od 93.000 četvornih metara. Facebook se namjerava i dalje širiti, a broj zaposlenika svake se godine povećavao za 50 posto. Prema procjenama magazina Forbes Facebook vrijedi najmanje 50 milijardi dolara, dok osobno bogatstvo njegova utemeljitelja Marka Zuckerberga iznosi nevjerojatnih sedam milijardi dolara.

Ključne riječi

Komentara 9

CI
cickova
19:23 07.05.2011.

i kaj onda, decko je iskoristio priliku, uspjesan je i zaradjuje. i da si je kupil od 700 mil $, kaj sad?!?!

MO
mozel
16:03 07.05.2011.

Mozda je i on koperant sa Sanaderom.

IR
irani
19:20 07.05.2011.

...CIA... E, Boze i tebi je tesko s ovim glupostima ....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije