Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nesreća na mrežnici

Nakon četiri dana potrage pronašli tijelo Željka Barišića

potraga
Foto: Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL
1/3
02.07.2014.
u 21:32

Barišić je stradao u nedjelju kada se poskliznuo i pao u vodu pri pokušaju da izvuče zaglavljeni čamac

Nakon četiri dana potrage pronađeno je tijelo Željka Barišića (38) iz Zagreba.

"Tijelo su locirali pripadnici ATJ Lučko. Članovi HGSS-a iz u ovim trenucima su još uvijek na terenu, a sutra će se također ponovo uputiti na mjesto nesreće kako bi uklonili nasip i branu, odnosno kako bi ovo područje vratili u prvobitno stanje", izvijestio je HGSS u 21.25 sati.

Vreće s pijeskom za branu

Još od nedjelje članovi GSS-a uz logističku pomoć Javne vatrogasne postrojbe Karlovac, DVD-a i braniteljskih udruga tragali su za nesretno stradalim Zagrepčaninom na rijeci Mrežnici u istoimenom selu u općini Barilović u Karlovačkoj županiji. Prvi se put su izveli pothvat čiji je cilj smanjiti intenzitet slapa. Istodobno se čamcima pretraživao i nizvodni tok rijeke Mrežnice da bi se provjerilo je li tijelo možda isplivalo iz špilje ispod slapa.

– Kopamo kanal da bismo skrenuli dio glavnog toka rijeke. Punimo vreće pijeskom i radimo brane u dužini od 50 do 60 metara. Jedna je napravljena nizvodno, a sada radimo uzvodno. Cilj je oslabiti vodu na slapu da bi se omogućio zaron na mjesto gdje se vjerojatno nalazi tijelo. Nešto slično prije 12 godina izvedeno je na Cetini. No, ovo je specifična situacija. Prvi put obavljamo ovako složen i zahtjevan pothvat – priznaje spasilac Josip Granić. Dvadesetak članova GSS-a iz Ogulina, Karlovca, Gospića i Zagreba u vodi, čija je temperatura oko 17 stupnjeva, neumorno je tragalo za nesretnim Zagrepčaninom.

Izniman čovjek i pustolov

Stradao je u nedjelju kada se poskliznuo i pao u vodu pri pokušaju da izvuče zaglavljeni čamac. Zbog jake struje i visokog vodostaja najvjerojatnije je ostao zaglavljen u pukotinama ispod slapa. Dojavu o nestaloj osobi u kanjonu Mrežnice u području Sastavci GSS je zaprimio u nedjelju oko podne. Od tada traje dosad neviđena akcija pronalaska tijela u koju su se uključili i prijatelji stradalog. Rođen je u Derventi. Živio je u Zagrebu i iza sebe ostavio dvoje djece.

– Užasno nam je teško bilo što reći. Bio je specijalac i maloljetni sudionik Domovinskog rata. Zajedno smo radili i bio je izniman čovjek. Stoga smo i svi mi ovdje. Spuštali smo se kajacima, istraživali špilje, uživali u prirodi, a sada jednog od nas više nema – drhtavim je glasom ispričao njegov prijatelj Srećko Vukov, koji je svjedočio strašnoj tragediji. Nesretni Barišić bio je član pustolovne ekološke udruge AktivNatura. Ekipa spremna za kajak ekspediciju gornjeg dijela toka, od ušća Tounjčice do Jungle Bara u Belavićima, na Facebooku je 28. lipnja uputila pozdrav s Mrežnice, koja se za jednog od njih pokazala kobnom.

Komentara 4

VI
Vidderne
11:15 03.07.2014.

Sad zamislite team building na Mrežnici. Morali smo veslati na nekim daskama kao Silver Surfer. Bilo je jako teško popeti se i na mirnoj rijeci a pasti je bilo vrlo lako. Trebali bi zabraniti firmama te aktivnosti, tj. da ih radnik prijavi inspekciji rada. Dignete ljude koji 12 sati dnevno osam mjeseci ispijaju kave, jedu sendviče i peciva i onda ih tjerate na kajake, penjanje po stijenama i to bez bilo kakve pripreme. Pri tome se mlađi još nekako snalaze a stariji se osjećaju posramljeno i jadno dok se ovi mlađi uzbuđeno hihoću - hihoću se dok ne padnu na prvu stijenu.

Avatar adminjepeder
adminjepeder
21:28 02.07.2014.

On je poginuo. Dečki nemojte i vi, biti ćete nam potrebni još sto puta.

KR
kreont
12:05 03.07.2014.

Iz cijelog članka nije mi jasno kako je poginuo osim što se utopio. A ne isključuje niti da ga je netko utoplio.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije