Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
i ove godine

Škrabutnik se sjeća stradalih mještana antifašista

 Škrabutnik
Foto: Jelenko Topić
1/5
06.07.2014.
u 17:29

Vijence su položile i udruge antifašista iz Požege i Pakraca-Lipika, a uz mještane i požeške antifašiste nazočili su zamjenik požeško-slavonskog župana te zamjenik gradonačelnika Pakraca

Ovo malo selo pod Požeškom gorom svake godine početkom srpnja se okupljanjem i druženjem u suradnji sa Udrugom antifašističkih boraca i antifašista Požege prisjeća stradanja 36 mještana tog sela koji su ubijeni 1941. godine.  

U znak sjećanja na njih 1983. godine je u središtu sela uz seoski bunar podignuto spomen-obilježje, koje je uništeno u Domovinskom ratu, a prije četiri godine mještani su ga obnovili i u znak sjećanja na tragičan ratni događaj svake godine polože vijence na obilježje. Vijence su položile i udruge antifašista iz Požege i Pakraca-Lipika, a uz mještane i požeške antifašiste nazočili su zamjenik požeško-slavonskog župana Miroslav Grozdanić, te zamjenik gradonačelnika Pakraca Gordan Labus.

- Ponosni su na naše poginule mještane, nikada nećemo zaboraviti njihova stradanja i žrtvu za pravedniji i bolji život jer cijenimo antifašističke tradicije, ali i potvrđujemo želju da zajedno sa drugima gradimo Hrvatsku kao državu ravnopravnih slobodnih naroda bez mržnje i nesnošljivosti – kazao je organizator skupa Milan Radović Mićo iz Škrabutnika, te dodao da ih ne vesele euforični izljevi šovinizma, mržnje i netolerancije koje pojedine grupe u posljednje vrijeme javno iskazuju. Sudionike skupa pozdravila je predsjednica Udruge antifašističkih boraca i antifašista Požege Kata Holjevac, a stihove protkane antifašizmom i ljubavi prema domovini čitao je Kazimir Semunović.

>>Josipović: Titovu bistu koju je Tuđman stavio i Mesić i ja smo zadržali

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije