Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Blokiraju Brexit?
Povratak na članak

Škotska premijerka: Od zastupnika ću tražiti odbijanje izlaska Velike Britanije iz EU

Dan nakon objave službenog rezultata škotska premijerka potvrdila je da je u planu i novi referendum o škotskoj nezavisnosti.

Komentari 10

TH
than
14:30 26.06.2016.

Tu je sada jako zanimljivo. UK je izglasala izlazak, ali Skotska je izglasala ostanak. Kao i Sjeverna Irska. Jedino sto Skotskoj ostaje je referendum o izlasku, odnosno ostanku u UK nakon ovog referenduma.

VL
BE
berava
14:15 26.06.2016.

Englezi su izabrali a vi Skoti imate pravo traziti neovisnost i ostanak u EU.

VL
Avatar navijač
navijač
14:08 26.06.2016.

Englezi su nasilno vladali svijetom 500. godina i imaju takav mentalitet da moraju voditi glavnu riječ a to u EU. nisu mogli. To je u stvari glavni razlog njihovog izlaska a za sobom su povukli i ostale koji to nisu htijeli , ali sad im nije važno dali oni hoće ili neće biti u zajedničkoj državi s Engleskom.

VL
DU
Deleted user
16:34 26.06.2016.

Slijedi raspad cinične zle tvorevine

VL
AN
anticenzura
14:22 26.06.2016.

Ovo su oni sto zagovaraju sexualni odgoj u skoli i gay parade, ali i da postujete i Islamske radikalce, fundamentaliste sto vam nakrcaju u Europu, sto grade dzamije na svakih 500 metara u zemlji i odaju pokriveni od glave dodo pete. Sada zamislite ove prve sto odaju polugoli po gradu, nonsalantno, vode se za ruku dva deckica, i ove druge pokrivene od glave do pete. Sta mislite kako gledaju ovi jedni na druge? Sa simpatijama? Hoce li oni moci zivjeti rame uz rame, bez da se pocepusaju, sta vi mislite? Tako sada njima izgleda Europa i zato im se i radjaju ovi mracnjaci na sve strane, ultradesni fanatikusi. Zato sto idu iz jedne krajnosti u drugu. Nekidan je jedan Svicarski socijolog pisao o toj destruktivnoj teoriji klatna, o ovima sto ne slusaju i ne osluskuju narod, nego namecu narodu svoju volju! Eto to oni rade, silom namecu narodu nesto sto narod ne voli! Tako i ova sada zeli srusiti referendum i volju naroda.

VL
BA
bandido
20:22 26.06.2016.

svaki nacionalizam uglavno smrdi,pa tako i engleski..... a nacionlizam I nije racionalna kategorija sudeci po financijskim gubitcima koji su se dogodili na svjetskim burzama prosli petak

VL
Avatar nekakav
nekakav
09:34 27.06.2016.

a zašto su siroti škoti odlučili ostati u kraljevstvu? radi silnih para i tržišta kojeg imaju u engleskoj. škoti su me razočarali kao narod, ja sam misli oda su oni stvarno poželjeli biti narod ,država. a kad ono, pokazali se se mekušci. mada to dokazuje da je pripadnost imperiju ipak utjecala na nacionalne osjećaje. strah od gubitka posla je puno jači od nekakvih snova o nezavisnosti, posebno u bogatim društvima. tamo su ljudi totalno svjesni da su smanjivanjem zajednice, tj. tržišta, na gubitku svi. pogledajte vi nas danas, hrvatsku, srbiju, sloveniju. kolko je raspad juge utjecao na ekonomiju? propale su ama baš sve najveće jugoslavenske firme. danas zemlje bivše juge zajedno ne proizvode ni 20% onog što je nekad proizvodila jedna od tri najjače republike. proizvodili se tenkovi, kamioni, vlakovi, gradile elektrane po cijelom svijetu. što to danas sve bivše republike proizvode zajedno? prodaju kineske mobitele pod svojim imenom! stvarno je to veliku uspjeh. jel ijedna država kupila novu licencu za neki motor? nije. i dalje naši brodari rade motore po istim starim manovim licencama. turbinu nismo napravili otkako je jugoturbina propala. znaju škoti točno gdje su. i da bez saveza sa englezima nisu neka sila, niti kome zanimljiva. mali i ubogi su. tko en vjeruje, neka pogleda škotsku. ako volite stare kamene obrasle mahovinom i tu vidite neku veliku mudroliju, onda idite.

VL
BL
bellator luminis
14:59 26.06.2016.

Problem je što Engleska sama ima 50 milijuna stanovnika a Škotska 5 milijuna. Dakle sve i da se odcijepi od Britanije u Europskoj uniji bi bila zadnja rupa na svirali kao i sve male državice, tako da baš ne znam kako bi ona to profitirala samostalno u Eu, osim toga gledano u cjelini Britansko gospodarstvo i standard su na većoj razini od Europskog, kad ga gledamo u cjelini. Zbog kojeg bi to točno razloga ulazila u Europsku uniju (džumbus)više manje propalih državica a već se nalazi u uniji koja je daleko prosperitetnija??

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.