Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DIO RJEŠENJA

Škoro: Trebalo bi osnovati državni krizni fond kako bi se sanirale posljedice koronavirusa

Miroslav Škoro
Foto: Luka Stanzl/Pixsell
1/6
13.03.2020.
u 21:58

Trebalo bi, smatra Škoro, osnovati državni krizni fond koji će uz pomoć financijskog sektora sanirati posljedice koronavirusa na gospodarstvo (neke zemlje u okruženju već su odvojile sredstva u proračunu za pomoć).

Predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro poručio je u petak da je zatvaranje škola i vrtića zbog epidemije koronavirusa tek dio rješenja, istaknuvši važnost državnog suvereniteta i vlastite proizvodnje.

"Koronavirus otvara oči u mnogočemu. Sada vidimo koliko su važni neovisnost i vlastita proizvodnja - od higijenskih sredstava, zaštitnih maski, do mlijeka, žitarica, mesa i svega ostalog potrebnog za život. Vidimo i koliko je loše graditi budućnost samo na najmu slobodnih kreveta i dolasku stranih gostiju, a ne na razvoju tehnologije, baziranom na vlastitom znanju. Podsjetio nas je taj isti virus zašto je važan državni suverenitet, zašto struku treba cijeniti i koliko su važne sigurne i čvrste granice", napisao je Škoro na svom facebooku.

 

Napominjući kako je zatvaranje škola i vrtića tek dio rješenja, smatra da bi za početak trebalo pokrenuti opću mobilizaciju u našoj prehrambenoj industriji i poljoprivredi te osigurati da Hrvatska što skorije bude u mogućnosti samostalno proizvesti dovoljno hrane da smo neovisni o bilo kome.

Trebalo bi, smatra Škoro, osnovati državni krizni fond koji će uz pomoć financijskog sektora sanirati posljedice koronavirusa na gospodarstvo (neke zemlje u okruženju već su odvojile sredstva u proračunu za pomoć).

Škoro drži i da bi trebalo "zaboraviti na strančarenje i sitne interese, ne uzdati se u sreću, nego u mudrost i pamet, pa svi zajedno učiniti sve što možemo u zaštiti naroda i zemlje".

VIDEO: Znanstvenik Ivan Đikić o pandemiji i situaciji s koronavirusom

Ako sumnjate da imate koronavirus ne idite izravno u bolnicu nego nazovite svog liječnika ili dežurnog epidemiologa na brojeve u svojoj županiji:

Tema: Koronavirus

Komentara 7

RI
rimac444
22:30 13.03.2020.

Druze skoro koliko bi ti donirao u taj fond od onoga što nisi platio državi, a koliko tvoj slučajni prijatelj sa brojnim savjetnicima koji nas koštaju milijune

TE
teoodd
22:19 13.03.2020.

Skoro pobogu niti pricaj niti pjevaj ...nelupaj napamet pa to vec ima u svakoj drzavi planovi za vanredne okolnosti....ti jedino mozez povecati parking cijenu sad ce ljudi navaliti u bolnicu... a nazalost u Ameriku nemozes Tramp zatvorio granicu,,,,

PR
protuudar
18:07 14.03.2020.

Prehrambena industrija u sprezi sa hrvatskim poljoprivrednicima sad ima priliku. ne možemo mi lošije proizvesti povrće , voće i mesne potrepštine od stranaca. Možda iz ove bolesti napravimo pametne stvari za sebe.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije