Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Škoro o HDZ-ovoj najavi ustavnih promjena za referendum: Inicijativa je malo 'ćosava'

Nažalost, HDZ je pokazao što misli o referendumima, oni su dvije izuzetno kvalitetne referendumske inicijative odbili, rekao je Škoro
05. prosinca 2020. u 16:48 8 komentara 537 prikaza
Miroslav Škoro i Domovinski pokret u Požegi
Foto: Domovinski pokret
Pogledajte galeriju 1/4

Miroslav Škoro je danas u Požegi komentirao i HDZ-ovu inicijativu ustavnih promjena, na način da se ne bi mogla postavljati referendumska pitanja koja se dotiču ljudskih prava.

''Inicijativa HDZ-a je pomalo zakašnjela, mi o tome govorimo već duže vrijeme. Nažalost, HDZ je pokazao što misli o referendumima, oni su dvije izuzetno kvalitetne referendumske inicijative odbili, odbio ih je jedan od njihovih članova kojeg su kasnije morali izbaciti zbog koruptivnih radnji iz užeg rukovodstva, a sada se, u drugom dijelu, u filmu HDZ uzvraća udarac vratio kao dužnosnik u svom rodnom mjestu i otoku'', rekao je Škoro.

Naglasio je kako je bitno definirati  pitanja da bi promjene uopće bilo legitimne.

''Ako se govori o deset posto, na kojih se to deset odnosi, zasad broj birača nije nigdje bio precizno utvrđen. Naš je prijedlog bio da se to limitira određenim brojem, da se skupi određeni broj potpisa, 100 ili 200 tisuća potpisa. Drugo, nije dobro unaprijed ograničavati određene stvari, da se govori, posebice kad su u pitanju ljudska prava, o isključivosti.  moramo to definirati i znati na što se to odnosi. Kad je u pitanju ova suvremena inicijativa HDZ- pozdravljamo da se potpise skuplja 30 dana, duže, ali se broji kraće. Nije dobro da oni koji imaju tu inicijativu kao građani kontra sebe imaju mogućnost da postoji anti-inicijativa koju može pokrenuti čak i Hrvatski sabor. Mislim da će tu ustavni suci i ustavno pravni stručnjaci imati mnogo za reći. Pozdravljam inicijativu, ali čini mi se da je ona, kao i sve ono što radi vladajuća koalicija, nažalost onako malo ćosava, rekli bi i u Slavoniji'', zaključio je Škoro.

ogulin
plaća je od 4800 do 7000 kuna
Gradi se najveća tvornica drvenih podova na svijetu: Na raspolaganju nam je 300 radnika, trebamo ih još
INA
INA
Razvijaju solarne elektrane, a planiraju i proizvodnju vodika kao pogonskog goriva
 • Avatar Žac Dubrava
  Žac Dubrava:

  Štite Adznjare svoga Pupija. Zjenica oka našeg kriminalnog Adza.

 • Spezzi:

  do sada smo održali svega 3 referenduma od samostalnosti države, s tim da je onaj o ulasku RH u EU isforsiran. to sve govori o stupnju demokracije.

 • dalibor.hren:

  Molim prijevod! Kaj to znači ak ja velim da je Škoro ćosav???