Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DRAMATIČNA OBAVIJEST

Škola u Puli upozorila roditelje: 'Netko je pratio i napao učenicu na putu do kuće'

Pulske osnovne škole
Foto: Sasa Miljevic/PIXSELL
1/2
30.01.2023.
u 21:39

Ravnateljica je zamolila sve roditelje koji su slobodni u periodu od podneva pa do 14.30 sati da se jave kao volonteri ili da samoorganiziraju nadzor oko škole izvan školskog dvorišta

Danas je na stranicama osnovne škole Kaštanjer u Puli osvanula uznemirujuća obavijest upućena roditeljima, a vezana uz ''incident praćenja, uznemiravanja i napada na učenicu njihove škole na putu od škole prema kući''. Kako je ravnateljica škole Nada Crnković navela, škola je odmah obavijestila policiju, a škola je radi sigurnosti učenika za vrijeme velikog odmora zaključala glavna ogradna vrata dvorišta je pojačala dežurstvo učitelja.

 

 

''Zbog povremenih prijava od strane roditelja, djelatnika škole i susjeda o neprimjerenim ili opasnim situacijama oko odgojno-obrazovnih ustanova (crni kombi i ostalo) potrebno je kontinuirano razgovarati, educirati našu djecu i u školi i kod kuće'', upozorila je ravnateljica, a prenosi Glas Istre.

''Škola kroz svoje preventivne programe, na satovima razrednog odjela i kroz Vijeće učenika educira i ukazuje na ovu problematiku, surađuje s roditeljima i nadležnim institucijama. Djeca su najosjetljivija i ranjiva skupina zbog naivnog i otvorenog povjerenja prema odraslima, stoga je važno uputiti ih i osigurati da budu u  krugu poznatih odraslih osoba ili ako su s nepoznatom osobom, da je prisutna i osoba od povjerenja (roditelj, srodnik ili školski djelatnik)", dodala je.

Osim toga, zamolila je sve roditelje koji su slobodni u periodu od podneva pa do 14.30 sati da se jave kao volonteri ili da samoorganiziraju nadzor oko škole izvan školskog dvorišta.

"Na odraslima je da stvore sigurno okruženje za djecu bez odraslih opasnih namjera, a ukoliko netko takav uđe u to okruženje, treba promptno reagirati strogim postupanjem. Zato je važno da svi zajedno djelujemo, roditelji, škola i nadležne institucije", napisala je ravnateljica.

Istarska policija osvrnula se na ovaj slučaj, navodeći kako policija redovito obilazi područja oko škola, stoga nema potrebe za samoorganiziranje građana radi nadzora u zoni škola.

>> VIDEO Nove cijene goriva: Od idućeg tjedna poskupljuju benzin i dizel?

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije