Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POŽAR

Škola u Ćeralijama planula zbog podmetnutog požara?!

POZAR
Foto: M. Santosi Pixsell
1/13
25.12.2011.
u 21:22

Unatoč brzoj intervenciji slatinskih vatrogasaca, požar, koji je buknuo u jednoj učionici, ubrzo se proširio na cijelu zgradu. Odbačena je mogućnost da je požar prouzročio kvar na električnim instalacijama

U iznenadnom požaru koji je u nedjelju oko 20 sati buknuo u selu Ćeralijama pod Papukom gotovo je u potpunosti izgorjela zgrada područne škole Osnovne škole Voćin. Iako su slatinski vatrogasci brzo stigli u petnaestak kilometara udaljeno selo, vatra se proširila na više učionica pa je u požaru izgorjela gotovo polovica zgrade.

Na požarište je ubrzo stigao i ravnatelj Vlado Majhen koji je potvrdio da je montažnu školu 1995. godine doseljenim Hrvatima s Kosova u Ćeralijama darovala japanska vlada te da je istu školu do božićnih blagdana pohađalo 80-ak učenika od prvog do četvrtog razreda iz Ćeralija i susjednog sela Bokani.

Policija i protupožarna inspekcija utvrdili su da je požar prouzročio otvoreni plamen pa je vođenje postupka preuzelo Općinsko državno odvjetništvo u Virovitici koje treba utvrditi je li požar izazvan namjerno ili stjecajem nekih drugih okolnosti.

– Odbačena je mogućnost da je požar prouzročio kvar na električnim instalacijama jer je utvrđeno da se otvoreni plamen pojavio s vanjske strane jednog od prozora na učionici. Policija istražuje je li taj plamen nastao namjerno ili u nekim drugim okolnostima – izjavio je u ponedjeljak Romeo Waller – Općinski državni odvjetnik u Virovitici.

Ključne riječi

Komentara 52

TE
termal
15:03 26.12.2011.

Haje da se kladimo kako policija neće naći počinitelja

VE
velikazmija
19:22 26.12.2011.

o paljenju škole se radi o tome pišimo -- ko je to potpalio o tome ok --

Avatar Milan-O
Milan-O
06:32 27.12.2011.

Praseca gripa,vise bi ti odgovaralo ime -PRASECA GLAVA-

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije