Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pronađeno 50 grobova

Škola strave u SAD-u: Dječake premlaćivali do smrti

Dozier škola, Florida (1)
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
13.12.2012.
u 09:24

Godinama kruže priče da su u školi Arthur G. Dozier na Floridi dječaci ubijani, a stravični zločini događali su se između 1911. i 1973. godine

Čak 98 dječaka ubijeno je i pokopano u školi za dječake Arthur G. Dozier na Floridi koja je lani zatvorena zbog otkrića da su ondje dječaci bili seksualno, fizički i psihički zlostavljani. Sada američke vlasti traže da se napokon otkrije istina o stravičnim zločinima u toj školi, piše CNN.

– Zbog onih koji su ubijeni i zbog njihovih članova obitelji koji su još živi moramo doznati što se događalo u toj školi – kaže senator Floride Bill Nelson. Zatražio je to nakon što je otkriveno još 19 grobova u krugu škole.

Godinama kruže priče da su u toj školi dječaci ubijani, a stravični zločini događali su se između 1911. i 1973. godine. Školu su pohađali dječaci problematičnog ponašanja, a uz fizički rad, dio su nastave bila i teška fizička kažnjavanja.

Prije je otkriven 31 grob, a sada je pronađeno još 19. No vjeruje se da će policija otkriti još grobova.

Osim evidentiranog broja učenika i nastavnika koji su poginuli u požaru i preminuli od raznih bolesti, školu je pohađao i veći broj dječaka crne rase kojima se izgubio svaki trag. Škola se tada opravdavala da su dječaci pobjegli, no sada je utvrđeno da su zapravo premlaćivani do smrti.

Ključne riječi

Komentara 8

K1
k1milica
09:46 13.12.2012.

pa proslo je 40 i vise god....sad se moze i znati....da je to cinio g.Usamljeni Ludjak kao i obicno.. podaci su bezopasni ako ih se ne spoji i to kako treba....

PR
pramac
10:33 13.12.2012.

Sad će komunist da dijele pamet,jer opet sento desilo u crkvenim krugovima,a dok su oni kad su bili na vlasti nikome nije pala dlaka sa glave lol

AA
aabbcc
11:34 13.12.2012.

. Dobra reklama za Privatne Skole koju moze i manijak drzati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije