Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Za učenike klavira

Škola rock and rolla organizira seminar klasične glazbe

skola klavira
Grgur Zucko/PIXSELL
24.04.2012.
u 08:51

Seminar je priznala Agencija za odgoj i obrazovanje, a podržava ga Ministarstvo obrazovanja. Namijenjen je učenicima koji idu na natjecanja.

Trodnevni seminar sviranja klavira, prvi takve vrste koji organizira Muzički atelje, škola za klasičnu rock i pop glazbu, održat će se od 27. do 29. travnja u dvorani Hrvatskog društva skladatelja. Specifičnost ovog seminara jest to što su ga dokumentacijski priznali Agencija za odgoj i obrazovanje te Ministarstvo obrazovanja, znanosti i sporta.

Nastavu će pohađati mladi virtuozi klavira koji se uglavnom pripremaju za natjecanje, pa će tako finalizirati svoju pripremu, dok njihovi profesori imaju mogućnost biti prisutni kao aktivni ili pasivni gledatelji programa, koji će voditi Ruben Dalibaltayan, pijanist i profesor na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.

– Profesora Dalibaltayana odabrali smo jer je vrhunski majstor i stručnjak na tom području, a bit će moguća i interakcija s publikom, pa se tako, recimo, može diskutirati o stilovima sviranja – rekao je Zdravko Miladin, direktor ateljea te organizator seminara, koji je dodao da se dosad na seminar prijavilo oko petnaestak sudionika. Ruben Dalibaltayan, inače Armenac, u Zagrebu živi i predaje već sedam godina. Studirao je u Moskvi, a nakon diplome radio je pet godina kao profesor na Akademiji u Sarajevu, gdje je i naučio hrvatski jezik.

Kao uvod u seminar, Dalibaltayan će sutra održati solistički koncert u Lisinskom, a na repertoaru će biti djela hrvatskih i armenskih skladatelja te djela Franza Liszta. Cijena triju školskih sati koja se odnosi na profesora i učenika je 900 kuna, dok ulaznica za koncert stoji 70 kuna. Cilj je da se ovakav oblik seminara ustali i da traje dugi niz godina te tako pomogne razvoju znanja i vještina učenika i profesora muzičkih škola u Zagrebu i regiji.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije