Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA

Škola na Vrgadi neće biti otvorena do ljeta

06.03.2009.
u 16:54

ZADAR – SDP-ova vijećnica Sutjeska Mišak ponovno je na današnjoj sjednici skupštine Zadarske županije prozvala izvođače radova na novoj zgradi područne OŠ na otoku Vrgadi, ali i Općinu Pakoštane.

– Nova škola neće moći dobiti uporabnu dozvolu dok se ne uredi okoliš, a ti poslovi još nisu ni počeli. A HDZ-ov načelnik općine Pakoštane Milivoj Kurtov je pak javno kazao da se okoliš neće uređivati dok na otok ne dođe voda. Odavno slušamo da ta općina tek što nije potpisala sporazum s Ministarstvom vodnog gospodarstva i Ministarstvom mora o gradnji podmorskog cjevovoda, no i s time se kasni. Da ne govorim da na otoku s 250 stalnih stanovnika nema liječnika – istaknula je vijećnica Sutjeska Mišak.

Odgovorio joj je župan Stipe Zrilić, koji je kazao da za otvaranje škole treba još samo riješiti neke papire, a potpisivanje sporazuma o gradnji vodovoda, dodao je, koče obveze ministara.

A na skupštini je HSLS-ov vijećnik Zvonko Vučemilo upozorio na peticiju 120 stanovnika istočnoga dijela zadarskoga predjela Diklo, u kojemu živi nekoliko tisuća ljudi, koji, kazao je, tvrde da MO Diklo ne želi rješavati njihove probleme te traže izdvajanje u novi MO ili pripajanje MO Puntamika. (gši)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije