Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Škola mjerenje zračenja i biogeneratore platila 100.000 kuna

šenkovec biogenerator
VJERAN ŽGANEC ROGULJA/PIXSELL
06.01.2010.
u 19:51

U šenkovečkoj školi proveden je inspekcijski nadzor kojim je utvrđeno da je za mjerenja zračenja i kupnju biogeneratora potrošeno 30.000 kuna više od iznosa koji se dosad spominjao

U Osnovnoj školi Petra Zrinskog u Šenkovcu proveden je inspekcijski nadzor kojim je utvrđeno da je za mjerenja zračenja i kupnju biogeneratora Atlanta škola potrošila gotovo 100.000 kuna, što je 30.000 kuna više od iznosa koji se dosad spominjao.

U priopćenju koje smo jučer dobili iz Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa ističe se da je nadzorom utvrđeno da je škola u 2007. godini platila 19.373 kuna za nabavku i ugradnju uređaja za otklanjanje svih vrsta štetnih zračenja, a odluku o izdvajanju novca donijela je ravnateljica škole u skladu sa statutom koji joj omogućuje da sama donosi odluke o investicijama manjima od 20.000 kuna.

- U 2008. godini za istu je namjenu škola platila 58.429 kuna. Odluku o ovoj kupnji je donio školski odbor 12. veljače. Po tada važećem statutu, školski odbor mogao je donijeti odluku o ulaganju do 50.000 kuna, a ravnateljica za preostali dio utrošenih sredstava. U 2009. godini, ponovno za istu namjenu, škola je izdvojila 19.998 kuna. Odluku o izdvajanju ovih sredstava ponovno je donijela ravnateljica škole u skladu sa statutom koji joj daje ovlasti za investicije do 20.000 kuna. Škola je ukupno za mjerenje zračenja i ugradnju metalnih ploča platila 97.801 kunu. Svi navedeni iznosi isplaćeni su iz sredstava namijenjenih za materijalne troškove škole koje osigurava osnivač. Nakon inspekcijskog nadzora inspektor je od osnivača, Međimurske županije, zatražio provjeru namjenskog trošenja sredstava, stoji u odgovoru Ministarstva znanosti koji potpisuje glasnogovornik Duje Bonacci.

Župan Ivan Perhoč još je prošlog tjedna u izjavi za Večernji list izjavio da biogeneratorima nije mjesto u školi jer nisu predviđeni pedagoškim standardom, a nemaju ni znanstveno opravdanje. Škola je okrugle metalne ploče koje negativnu G energiju, prema tumačenju izumitelja Darka Maltara, pretvaraju u pozitivnu, kupila od njegove tvrtke D & B iz Bjelovara, koja se bavi radiestezijom i bioenergijom. Željela je, kako je objasnila novinarima, djelatnike i učenike škole zaštititi od bolesti, posebno od raka. Istragu provodi i policija, potvrdio nam je glasnogovornik PU međimurske Krunoslav Gosarić.

Komentara 12

BA
basket
20:14 06.01.2010.

idioti

ZL
zlatka
20:22 06.01.2010.

ljudi dragi da samo znate kakve su sve coprarije delali učitelji u Waldorfskoj školi u Zagrebu, a tulavi roditelji sve te bedastoće plaćali. Rudoilfa Steinera utemeljitelja WŠ opićeni učitelji predstavljali su ko znanstvenika. Jednoj je djevojčici učiteljica doslovno rekla: AkoAko se ubiješ rodit ćeš se kod roditelja koji će ti biti puno bolji od ovih ili drugoj djevojčici na sprovodu njezinog tate:\"Sad se moraš ošišati\" jer je ludi Steiner rekao da se nokti i kosa moraju rezati da duh može prodrijeti u čovjeka.

DE
debeli
21:06 06.01.2010.

Kao prvo je treba poslati na procijenu ko psihijatra da se vidi dali je bolesna a ukoliko se pokaze da je zdrava RAVNATELJICU treba u zatvor zbog zlouporabe ovlasti jer je sigurno imala dobru NAGRADU od tvrtke kojoj je namjestilaa tako dobar posao. IMATE PODRSKU NASTAVITE DALJE SA ISTRAGOM pokazimo korupciji da jos ima ZAKONA -------------------------------------------------------------------

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije