Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HDZ

Škola internacionalnih tema (ŠIT) Andreja Plenkovića

Zagreb: Andrej Plenković sudjelovao na 29. obljetnici osnutka područnih odbora HDZ-a
Foto: Borna Filic/PIXSELL
28.03.2019.
u 11:44

Premijer Plenković tvrdi da će novac iskoristiti za približavanje europskih tema građanima pa možemo očekivati edukativnu kampanju

U petak u ponoć HDZ si je priskrbio još našeg novca za ostvarivanje stranačkih interesa. Nakon maratonske rasprave u Saboru u kojoj su Mostovi zastupnici branili čak 888 amandmana podnesenih na Zakon o financiranju političkih aktivnosti, izborne promidžbe i referenduma, HDZ-ovci i saveznici ušetali su se u sabornicu i izglasali zakon koji im, između ostaloga, daje mogućnost trošenja 4 milijuna kuna u kampanji za izbore za Europski parlament.

Premijer Plenković tvrdi da će novac iskoristiti za približavanje europskih tema građanima pa možemo očekivati edukativnu kampanju. Neće biti ulickanih TV spotova i plakata s nasmiješenim licima koja nas pozivaju da glasujemo za HDZ, nego ćemo imati prilike gledati maltene obrazovni program o Europskoj uniji koji će velikodušno platiti naša najveća stranka.

Europski je parlament usvojio Direktivu o autorskim pravima na jedinstvenom digitalnom tržištu i otvorio prostor cenzuri na internetu. Tržišne odnose treba regulirati, o tome nitko ne dvoji, ali ne na način koji remeti osnovne građanske slobode. U borbi lobista velikih multinacionalnih korporacija (izdavača, kinematografa i diskografskih kuća s jedne te tehnoloških giganata s druge strane) interes građana ostao je nezaštićen. Oni koji njih trebaju zastupati evidentno su u džepovima jedne ili druge strane. 

 

Ključne riječi

Komentara 5

GO
goran2hr
14:12 28.03.2019.

EU propaganda znakovitog imena.

RP
rpzagreb
13:16 28.03.2019.

Skraćeni naziv ŠIT sve govori.

AM
Axis Mundi
17:14 28.03.2019.

Nezgodan izbor skraćenice.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije