Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vili Beroš

'Skok zaraženih bio je očekivan, u idućim danima očekuje se sličan trend'

Plenković: Virus je ozbiljna prijetnja, nažalost pandemija se ubrzava
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/7
08.10.2020.
u 11:59

Od bolnica u Zagrebu zatraženo je da povećaju kapacitete za pozitivne bolesnike.

Ministar zdravstva Vili Beroš nas jednici Vlade komentirao je današnji rekordan dan sa čak 542 novooboljelih od koronavirusa. Rekao je da postepeno raste broj hospitaliziranih od koronavirusa pa je zatraženo od bolnica u Zagrebu da povećaju kapacitete za pozitivne bolesnike.

- U neuropsihijatrijskoj bolnici u Popovači 21 djelatnik je stavljen u samoizolaciju, a svi pacijenti su zbrinuti. Napominjem kako zdravstveni radnici koji su na radnom mjestu zaraženi covidom ostvaruju pravo na 100 posto naknadu plaće. U borbi protiv korone svjedočimo novim izazovima. Osobito je važno da svi profesionalci koji rade s osjetljivim skupinama, osobito djecom, prilagode način rada - kazao je Beroš te dodao da su veća okupljanja i obiteljska druženja najveći izvori zaraze.

 

- Postoje tinjajuća žarišta u svim županijama. Skok zaraženih bio je očekivan i u idućim danima može se očekivati sličan trend, osobito ako se ljudi ne budu pridržavali mjera - naglasio je ministar.

Video - Cijepljenje u ljekarnama od 19. listopada: Evo što sve trebate znati!

Ključne riječi

Komentara 13

WE
weAreCro
12:33 08.10.2020.

Pa to su još u 3 i 4mj najavljivali šta se sad svi cudite, sve im ide po planu. Dobili su judine škude i samo rade što im se naredi.

SK
stjepan.klincic
12:13 08.10.2020.

Smuči mi se kada svoju nesposobnost brane izgovorom: Skok je bio očekivan". Ako je bio očekivan što si poduzeo da do njega ne dođe? Ništa. Samo prodaju maglu!

Avatar Nilski konj
Nilski konj
12:39 08.10.2020.

Pa kako sad očekivan skok zaraženih, a samo prije par tjedana Papak je najavio da zahvaljujući njihovom promišljanju ide smanjenje broja zaraženih!?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije