Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Trump dopustio objavu

Skinuta oznaka tajnosti sa spornog memoranduma o FBI-ju

Donald Trump
Foto: Reuters/ PIXSELL
1/6
02.02.2018.
u 20:34

Ovo što se događa u našoj zemlji je sramota... Mnogi bi se trebali stidjeti", rekao je Trump

Američki predsjednik Donald Trump skinuo je danas oznaku tajnosti s kontroverznog republikanskog memoranduma koji kritizira FBI zbog navodne zloporabe ovlasti i pristranosti protiv predsjednika, otvorivši put objavi tog dokumenta.

"Skinuta je oznaka tajnosti, vidjet ćemo se što će se dogoditi", rekao je Trump u Bijeloj kući, zanemarivši upozorenja direktora FBI-ja da to ne čini. "Ovo što se događa u našoj zemlji je sramota... Mnogi bi se trebali stidjeti", dodao je, ne navodeći imena. Na pitanje kakva će biti sudbina drugog čovjeka ministarstva pravosuđa, Roda Rosensteina, koji ima ključnu ulogu u istrazi o Rusiji, Trump nije želio odgovoriti.

Donald Trump
1/9

Christopher Wray, aktualni direktor FBI-ja, jasno je kazao da ne podržava objavu tog dokumenta. Ministarstvo pravosuđa također je izrazilo rezerviranost zbog sigurnosnih razloga i rizika da se razotkriju metode prikupljanja informacija. Memorandum je sastavio kontroverzni republikanski predsjednik Obavještajnog odbora Zastupničkog doma, Devin Nunes, unatoč protivljenju demokratskih članova odbora, na osnovi povjerljivih informacija.

Tema dokumenta: FBI-jevo prisluškivanje člana Trumpove kampanje 2016., u sklopu istrage o ruskom miješanju u američke izbore. Dokument navodno pokazuje da je FBI pritom zlorabio svoje ovlasti. Udruženje agenata FBI-ja objavilo je nakon Trumpove odluke da "nisu i neće dopustiti da ih stranačka politika omete u izvršavanju njihove dužnosti." Predsjednik udruženja Thomas O'Connor priopćio je da su agenti FBI-ja predani služenju naciji i da poštuju Ustav.

Ključne riječi

Komentara 4

GE
genex
01:23 03.02.2018.

znači libtardi i kvazi demokrati su kroz fbi nezakonito prisluškivali člana trumpova stožera i pakirali trumpu. skidam trumpu kapu kako se obranio i rasturio bandu.

Avatar nemam-pojm@
nemam-pojm@
22:17 02.02.2018.

Šta, ništa nisam skožio

Avatar mofo
mofo
01:06 03.02.2018.

Nabacanih riječi, a ništa rečeno.. dajte se informirate što, kako, o čemu i kome... Al ajd, bar ste nešto spomenuli, nakon par dana od glasovanja, ali bar nešto.. to što je memo danas vani i treba ga pročitati, to ćemo pričekati koji tjedan dok se sjetite prepisati nešto da cnn-a il ap-a...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije