Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zagreb

Skinuo masku u trgovini i prijetio zaštitaru, nakon prijave policiji vratio se s bombom pod jaknom

Šibenik: Nove mjere u trgovinama nastupile na snagu
Dusko Jaramaz/PIXSELL
16.05.2021.
u 12:45

No, zaštitar ga je fizički svladao i spustio na pod nakon čega je na podu uočio ručnu bombu koju je osumnjičeni imao kod sebe.

Zagrebačka policija uhitila je muškarca koji je u trgovini u trgovačkom centru u Ilici skinuo masku i suprotstavio se zaštitaru prijeteći mu ozljeđivanjem, a nakon što ga je zaštitar izbacio, nasilnik se u trgovinu vratio s bombom.

Incident se dogodio u petak oko 17,30 sati kad je osumnjičeni 37-godišnjak u društvu s još jednim muškarcem došao u trgovinu gdje je na odjelu svježih proizvoda ničim izazvan skinuo zaštitnu masku, stvarajući kod kupaca negativnu pozornost i osjećaj ugroze zbog nepoštivanja epidemioloških mjera.

Kad ga je zaštitar upozorio, osumnjičeni mu se verbalno suprotstavio, pokušavajući isprovocirati i fizički sukob, a pritom ga je vrijeđao i prijetio mu da će ga ozlijediti, izvijestila je u nedjelju zagrebačka policija.

Zaštitar ga je potom udaljio iz trgovine i o događaju obavijestio policiju, ali se osumnjičeni ubrzo vratio u trgovinu i prišao zaštitaru kojemu je ponovno zaprijetio držeći ruku ispod jakne.

No, zaštitar ga je fizički svladao i spustio na pod nakon čega je na podu uočio ručnu bombu koju je osumnjičeni imao kod sebe.

Osumnjičenog koji je uz prijavu državnom odvjetništvu završio u policijskom pritvoru terete za prisilu prema zaštitaru i nedozvoljeno posjedovanje eksplozivnih tvari.

Ključne riječi

Komentara 6

AA
aabbcc
16:10 16.05.2021.

Jos treba neko glavu da izgubi pa da prestanu balkanske budalastine sa maskama.

Avatar vasilije
vasilije
12:54 16.05.2021.

Covid maska je samo alat za vakcinaciju i CDC je to znao od početka Gotovo sve rupe za maske su veličine od 0,3 do 0,5 mikrona, a čestice kineskog virusa su manje od 0,06 mikrona, što praktično čini svaku maskuu u ovoj zemlji beskorisnom. Zbog toga je Fauči to priznao na početku i to je ono što nauka pokazuje. Stoga anti-vakskeri nisu antinauka. Većina ovih jednostavnih maski za lice, uključujući hirurške maske, nisu dovoljne u većini Covid bezbednosnih situacija, kako otkrivaju podaci. Čak se i maska N95 spušta na samo 0,3 mikrona. To znači da su čestice Covid virusa najmanje 5 do 10 puta manje od rupa na maskama koje svi nose u školi, na poslu, u prodavnicama itd. Ne treba biti genije ili naučnik da bismo ovo razumeli. Ove maske ne pomažu ljudima koji ih nose, ali svakako mogu dobiti upalu pluća nakon što se bakterije nakupljaju u ustima i grlu ceo dan. Koji je njihov sledeći trik? Saosećanje. Oni žele da nam svima bude žao što smo ubili sve one jadne, vakcinisane ljude koji bi trebalo da budu imuni na ono što kažu da širimo. maske se više tiču kontrole nego stvarne nauke.

PO
poluprovokator
14:48 16.05.2021.

Cim se bavi taj Bosko Buha?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije