Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zlostavljač na Facebooku:

'Skini se gola da vidim možeš li i ti biti model'

predator,internet,pedofil
Foto: Danko Vučinović/24sata
28.04.2014.
u 21:32

Muškarac (37) nagovorio 19 djevojaka da mu pošalju eksplicitne slike

Lukavim uvjeravanjem i brojnim lažnim obećanjima 37-godišnjak iz Zagreba u nešto više od godinu dana uspio je nagovoriti najmanje 19 maloljetnih djevojaka da mu preko Skypea ili Facebooka pošalju svoje eksplicitne fotografije i snimke.

Policija je u višemjesečnoj akciji kodnog naziva Fotomodel, u kojoj je sudjelovalo pet policijskih uprava, uspjela locirati i privesti navedenog muškaraca za kojeg sumnjaju da je putem lažnog profila kontaktirao s maloljetnicama i tražio njihove golišave fotografije pod izlikom da im može pomoći u karijeri. Pritom se predstavljao kao ženska osoba koja se bavi manekenstvom.

– Naišla sam na tvoje fotografije na Facebooku i činiš mi se kao dobra kandidatkinja za posao fotomodela preko interneta. Mogla bih te ubaciti u te vode, ali bilo bi idealno da prvo popričamo preko Skypea – započinjo bi razgovor 37-godišnjak. Djevojke koje bi zatim pristale tražio bi da se skinu pred kamerom, a tvrdio je da mu je takav sadržaj potreban za detaljno sagledavanje njihovih tjelesnih proporcija koje su važne za fotomodele.

Kada bi djevojke shvatile da je sve otišle predaleko i pokušale prekinuti suradnju, počeo bi im prijetiti da će njihove fotografije objaviti na društvenim mrežama. Protiv muškarca je podignuto više kaznenih prijava zbog iskorištavanja djece za pornografiju, nametljivog ponašanja i nedopuštene uporabe osobnih podataka.

>>Djevojkama obećavao da će biti fotomodeli pa ih ucjenjivao njihovim golim fotografijama

Komentara 11

BA
baniček
21:54 28.04.2014.

one nisu ništa krive, kad se skidaju pred njim, šta tek rade s poznatima...

MX
Mister X
22:10 28.04.2014.

'Skini se gola da vidim možeš li i ti biti model' i kod pametni fini poštenih Hrvata je odmah zlostavljač ... A ne pravim imenom šaljivčina sa naivnima ili radoznalima ...

FL
flops
22:23 28.04.2014.

tako je župan splitsko dalmatinski,Zlatko Ževrnja, se 'družia' sa jednom djevojkom iz agencije za modele isplatija joj je 6somova na ruke,a kasnije je za slike tog 'druženja' isplatio pun k. love njezinom menađeru /iznamljivacu.pa ima ih koje vole i koje nasidnu. . . .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije