Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rusija

Skinheadsi napali publiku na rock koncertu

skinhead
AFP
30.08.2010.
u 17:12

Na festivalu je bilo oko tri tisuće posjetitelja, a očevici kažu da su se do pasa goli skinheadsi zaletjeli u mnoštvo te da su čuli i pucnjevi.

Na rock festivalu u ruskom gradu Miassu, koji se nalazi na području Urala, stotinjak skinheadsa napalo je publiku, a u napadu je ozlijeđeno 19 ljudi, njih šestero ozlijeđeno je teže i prevezeni su u bolnicu. Za sada nije poznat motiv napada. Na festivalu je bilo oko tri tisuće posjetitelja, a očevici kažu da su se do pasa goli skinheadsi zaletjeli u mnoštvo te da su se čuli i pucnjevi. Neke snimke zabilježile su nakon napada da policija skuplja toljage i sjekire koje su pripadale napadačima.

Prošle godine 60 ljudi je ubijeno, a 306 ranjeno u napadima kojima su motivi bili rasističko nasilje i mržnja. Žrtve napada bili su uglavnom muslimanski migranti iz središnje Azije. Organizacije za zaštitu ljudskih prava upozoravaju da je val ksenofobije u zemlji sve jači, a da korumpirana policija omogućava ultradesničarskim skupinama da nesmetano rade i napreduju. 

Ključne riječi

Komentara 2

OB
-obrisani-
20:49 30.08.2010.

Nekužim neonacisti u rusiji a Hitler je ruse smatrao psima

OB
-obrisani-
23:28 30.08.2010.

budalo skin heads nemoraju stovati Hitlera oni su drzavni nacionalisti.Ceski Skinsi mlate Njemce itd

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije