Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
napad na lijeve

Skandal u Sisku: Desna koalicija šokirala predizbornim plakatima

plakat (1)
Foto: Nikola Čutuk/Pixsell
1/7
26.04.2013.
u 15:25

Plakat za lokalne izbore desne koalicije prikazuje dva otvorena dlana, jedan prljaviji s petokrakom, drugi svjetliji s križem.

Glavna je tema razgovora u Sisku predizborni plakat za lokalne izbore desne koalicije koji prikazuje dva otvorena dlana, jedan prljaviji s petokrakom i srpom i čekićem, koji bi trebao prikazati krvavu ruku, dok je drugi, svjetliji i čišći, svjetliji s križem. Poruka koalicije HDZ, HSP AS, HSS, HSLS, Zelene liste, Stranke penzionera, Bloka umirovljenici zajedno te nezavisnih lista Vere Zaloker, Branka Tompića i obrtnika Željka Vrbanusa na tom plakatu jest: “Jednostavan izbor za sigurno sutra.”

Plakat je naišao na velike kritike na društvenim mrežama, ali i među Siščanima. Aktualni sisački gradonačelnik Dinko Pintarić, koji je kandidat te koalicije za gradonačelnika, plakat i poruku nije htio komentirati. No zato ga je komentirala kandidatkinja za gradonačelnicu lijeve koalicije u Sisku, SDP, HNS i HSU.

– Ne možemo, a da ne osjećamo sram i šok. Meni je neugodno zbog njih kad je već njima samima svejedno kako prezentiraju sebe i Sisak. Mislim da su tom antireklamom sebe opisali bolje nego što bih ja to ikako mogla, rekla je Kristina Ikić Baniček. Politički analitičar Ivan Rimac, profesor na zagrebačkom Pravnom fakultetu, smatra da je to nastavak politike HDZ-a koju je uveo Tomislav Karamarko.

– HDZ se vraća na pozicije iz 90-ih, kao što je i sam Karamarko najavio. No pitanje je kome još danas to treba. U smislu sagledavanja realnog stanja u državi, kome još treba ideologija kao jedina hrana u političkim strankama, ističe Rimac. Zanimljivo je da je u koaliciji s HDZ-om u Sisku i Zelena lista, koja je ne tako davno podržavala i gay-pride.

>>Predizborni plakat HDZ-a uz prodavaonicu erotskih pomagala

>>Zelena lista okrenula leđa HDZ-u i HSP-u zbog spornih plakata

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije