Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POVLAČE CIJELI VOD

Skandal u njemačkoj vojsci: Pjevali antisemitske pjesme, jedan vojnik pokušao silovati drugoga

Bundeswehr Combat Demonstration
Foto: Philipp Schulze/DPA/PIXSELL
1/2
17.06.2021.
u 07:14

Tjednik Spiegel izvijestio je u ponedjeljak da je nekoliko članova Bundeswehra, stacioniranih u Litvi, u travnju na hotelskoj zabavi pjevalo rasističke i antisemitske pjesme

Njemačka ministrica obrane Anegrette Kramp-Karrenbauer zapovjedila je trenutno povlačenje cijelog voda od 30 vojnika iz Litve nakon optužbi za rasizam i antisemitizam.

Tjednik Spiegel izvijestio je u ponedjeljak da je nekoliko članova Bundeswehra, stacioniranih u Litvi, u travnju na hotelskoj zabavi pjevalo rasističke i antisemitske pjesme. Jedan od njih pokušao je seksualno iskorititi drugog vojnika dok je spavao, o čemu postoji i video, navodi isti list.

Kramp-Karrenbauer rekla je da je takvo ponašanje nekih vojnika u Litvi "šamar svima koji svakodnevno služe zemlji u Bundeswehru".

Vojnici se u četvrtak vraćaju u Njemačku, gdje je prošlog tjedna pokrenuta istraga o ponašanju vojnika u Litvi.Njemački vojnici su bili u Litvi u sklopu u NATO aktivnosti ojačane prednje prisutnosti. 

 

>> Pogledajte i ovaj video - Prošetali smo Pelješkim mostom: Hrvatska bi mogla biti spojena već za 30-ak dana

Komentara 31

PP
Pucvala_premium.2
08:32 17.06.2021.

Putin drhti , zapad poslo prištave pede....čiće , i dementnog Bidena koji ne zna sta prica , a sto se tice Njemaca nama financiraju mozemo a oni u dusi ............

XA
xaron
08:18 17.06.2021.

Pa to su vojnici koji treba da su spremni za borbu. Ako hoče kulturnu i obrazovanu vojsku, trebali bi ih regrutirati medju doktorima , inžinjerima , filozofima pravnicima…To bii nilo ideal o za polotiçare, ali ti nisu spremni boriti se za društvo, mego samo za sebe.

AL
Alker
08:56 17.06.2021.

Iduci korak... U Njemackoj vojsci nece vise moci biti Njemci... Ispada kao da Njemacku netko sabotira

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije