Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AKCIJA U ZATVORU

Skandal u Lepoglavi: Dvojica službenika uhićena jer su Pukanićevim ubojicama dali mobitele

Kaznionica u Lepoglavi
Marko Jurinec/PIXSELL
20.01.2022.
u 20:02

U akciji uhićenja uz policiju je sudjelovao i Uskok, a zasad nema službenih podataka o tom slučaju.

Dvojica službenika kaznionice u Lepoglavi uhićena su pod sumnjom da su dostavljali mobitele dvojici osuđenika koji služe dugogodišnje zatvorske kazne zbog sudjelovanja u ubojstvu Ive Pukanića i Nike Franjića te otmice i ubojstva sina direktora slovenskog Petrola.

Neslužbeno se doznaje da je riječ o zaposlenicima koji su radili u Odjelu tretmana kaznionice, a uz njih su zbog poticanja osumnjičeni zatvorenici Amir Mafalani i Armend Musliu te Mafalanijeva majka koja je preko dvojice službenika slali mobitele i SIM kartice u zatvor.

U akciji uhićenja uz policiju je sudjelovao i Uskok, a zasad nema službenih podataka o tom slučaju.

Amir Mafalani služi 16-godišnju kaznu zbog zbog sudjelovanja u ubojstvu novinara Ive Pukanića i njegova suradnika Nike Franjića u listopadu 2008.

Vrhovni sud je za to ubojstvo u srpnju 2012. donio drugostupanjsku presudu kojom je Amiru Mafalaniju i Luki Mataniću potvrđena prvostupanjska presuda kojom su obojica osuđena na 16 godina zatvora, a 40-godišnja zatvorska kazna potvrđena je Željku Milovanoviću.

Drugostupanjski sud je kazne povećao Slobodanu Đuroviću, s 15 na 25 godina, Bojanu Guduriću s 30 na 33 godine, a Robertu Mataniću koji je prema optužnici okupio zločinačku skupinu s 33 na 35.

Armend Musliu osuđen je pak u lipnju 2009. na zagrebačkom Županijskom sudu na tridesetogodišnju zatvorsku kaznu zbog otmice i ubojstva 22-godišnjeg Jure Bajde, sina direktora slovenskog Petrola.

Komentara 5

Avatar drug Joža
drug Joža
21:03 20.01.2022.

Živi otpad

RA
radolizem
22:22 20.01.2022.

Sad će ova dvojica slijedećih 8 godina primati plaću od 70%,. Tamo 2030.godine dobit će 2 godine zatvora. Zatvor će odgađati od 2032. Odslužiti će dug državi igrajući golf i biti pušteni nakon 1 godine i 3 mjeseca. Da lii se korupcija isplati? Pa naravno! Kako će se braniti? Reći će da su nepoznati ljudi prijetili njihovim obiteljima i da su morali činiti usluge, ali da nisu uzimali novac. Priča iz Hrvatske, već puno puta reprizirana.

Avatar gulag
gulag
20:49 20.01.2022.

To se događa u svim zatvorima. Nisu oni jedini.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije