Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Skandal u Bruxellesu! Otkriveno da Orbanov povjerenik fabricira izvješća o Srbiji: 'Oteo se kontroli' Foto: Pixsell/Pixabay

Skandal u Bruxellesu! Otkriveno da Orbanov povjerenik fabricira izvješća o Srbiji: 'Oteo se kontroli'

Mađarski povjerenik za proširenje EU, Olivér Várhelyi, izbacuje i minimizira te razvodnjuje kritike u ključnom dijelu – onom koji se tiče ocjene i oštrih tonova vezanih za vladavinu prava, pravosuđa i osnovnih prava u toj državi. Iz više izvora bliskih Komisiji doznajemo da u njoj vladaju velike tenzije, pa i otvorene svađe, zbog povjerenika koji se oteo kontroli.
13. listopada 2021. u 20:23 39 komentara 55347 prikaza

Tjedan dana prije nego što bi Europska komisija trebala objaviti Izvješće o napretku Srbije, u kojem iznosi ocjenu stanju u toj zemlji u raznim područjima i koje je ključno za daljnji tijek pregovora, iz više izvora bliskih Komisiji doznajemo da u njoj vladaju velike tenzije, pa i otvorene svađe, zbog jednog od povjerenika koji se oteo kontroli.

PROBLEMATIČNE IZMJENE
Doznajemo: Liječnici će oduzimati vozačke dozvole, MUP odbio njihove žalbe da nisu cinkaroši
REAKCIJE NA ZAKON
Uber, Glovo i Bolt za Večernji komentirali najavu regulacije rada, javio se i poslodavac: 'To je siva zona'
Rafale
DOZNAJEMO
Prvih 12 hrvatskih pilota ide na obuku za avione Rafale
 • spin:

  Orban želi srbe u EU kako bi imao vjernog saveznika u opstrukciji demokracije i pravne stečevine Unije. Hrvatska nikada ne smije dopustiti srbiji ulazak u Uniju jer će nas opstruirati u svemu.

 • Avatar banovina
  banovina:

  Mislim da je i Bliski istok normalnija regija od one u kojoj mi nažalost živimo..

 • Avatar horuk
  horuk:

  Srpska povjest je napredovanje preko prevare i lazi. Tako da oni cesto i sami svojim lazima vjeruju i misle na primjer da su jaki vojnici itd. Stvarnost ih nekada resetira i pokaze im da su cak 2 miliuna Kosovara vojno nadmocniji.