Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

Skandal u Britaniji: Policajci krali identitete mrtve djece!

Bivši direktor britanskog javnog tužiteljstva Lord Macdonald zatražio je istragu o policajcima na tajnim zadacima nakon što je objavljeno da su krali identitete mrtve djece.
04. veljače 2013. u 19:35 2 komentara 4 prikaza
policija Engleska
Foto: Press Association/PIXSELL

Bivši direktor britanskog javnog tužiteljstva Lord Macdonald zatražio je istragu o policajcima na tajnim zadacima nakon što je Guardian otkrio da su krali identitete mrtve djece i bili u seksualnim odnosima s pripadnicima antikapitalističkog pokreta i pokreta za zaštitu okoliša.

Macdonald smatra da je londonska policija "potpuno izgubila moralni kompas" što može dovesti do pada povjerenja u javnosti. Kaže da je istraga potrebna kako bi se osiguralo da se takve taktike više ne koriste.

30 godina krali podatke

Guardian je tijekom vikenda objavio da je, sada rasformirani, odred londonske policije tijekom tri desetljeća ukrao identitete oko 80 umrle djece te su na njihova imena radili lažne putovnice. Ranije je otkriveno da su neki policajci na tajnom zadatku duže vrijeme imali seksualne odnose s članovima grupe u koje su se "infiltrirali", a sve kako bi pridobili njihovo povjerenje.

Krađa identiteta djece za potrebe policajaca događalo se bez konzultacija ili obavještavanja roditelja djece. Generacije policajaca desetljećima su pregledavali britanske baze podataka rođenih i umrlih kako bi pronašli "pogodne kandidate" za krađu identiteta.

Policajci na tajnom zadatku stvarali su lažni identitet na temelju informacija o mrtvoj djeci. Neki policajci su se i 10 godina koristili lažnim identitetom mrtve djece.

>>VIDEO Policija Egipćanina skinula, golog vukla po ulicama pa prebila

 

Skupili smo chefove Fuliranja
ADVENTSKA ČAROLIJA
Skupili smo chefove Fuliranja: Ovo su majstori adventskih delicija koji za vas spremaju street food čuda
  • tesla moj ponos:

    Englezi se uvijek s razlogom prave Englezi ! Svo zlo ide od njih ! Nema kraja!

  • Avatar Svećenik
    Svećenik:

    Davne 1971. Frederic Forsyth je u svojoj knjizi Šakal, lijepo, na tri stranice opisao točno kako se to radi. Samo treba čitati. S razumijevanjem. Ništa više.