Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BURNE REAKCIJE

Skandal u BiH: Političar vrijeđao katolike, sad ga žele smijeniti

Foto: SRNA
1/3
20.04.2022.
u 12:12

Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor jasno je poručio kako izneseni stav Žarka Kovačevića nije i neće biti stav Gradske uprave Prijedor, već isključivo Kovačevićevo osobno mišljenje

Nakon što je zamjenik gradonačelnika Prijedora Žarko Kovačević uputio u najmanju ruku skandalozne poruke usmjerene prema katolicima i to na njihov najveći vjerski blagdan – Uskrs, uslijedio je niz reakcija, od predstavnika građana pa do gradske vlasti, a svi redom osudili su poruke kojima je Kovačević uvrijedio katolike.

Niz reakcija

Kovačević je na svom Facebook profilu, između ostalog, napisao: “Neka je vatikanistima daleko lijepa kuća.”

– Kad se sjetim što je katolički kler radio i radi Srbima, koliko je žrtva pod njihovim blagoslovom bilo, ne da ne mogu ništa čestitati, već ih se gnušam. Vatikan se itekako bavio i politikom, po dobru ih nikad nismo zapamtili. Tko ne zna da je Bosna i Hercegovina i danas za njih terra misionaris, taj ništa ne zna – napisao je Kovačević.

Među dužnosnicima koji su jasno osudili istup Kovačevića jest i Josip Jerković, dopredsjednik Republike Srpske, koji je u izjavi za Večernji list kazao kako je ono što je napisao Kovačević za svaku osudu.

– Osuđujem ovakav nastup i osobe koje se vraćaju u 1992. godinu i u godinu rata. Danas je vrijeme praštanja za Uskrs, a i uza sve to i njegovo ponašanje, ipak mu želim sretan i blagoslovljen Uskrs koji predstoji – poručio je Jerković.

Stigao je i zahtjev za smjenu Žarka Kovačevića s dužnosti zamjenika gradonačelnika Prijedora, a iza inicijative stoje građani Prijedora koji su uputili otvoreno pismo.

– Očekujemo od gradonačelnika da inicira razrješenje Žarka Kovačevića s dužnosti zamjenika gradonačelnika Prijedora, a od Skupštine grada da tu inicijativu podrži kako bi se svim građanima našeg grada poslala poruka da su sigurni bez obzira na nacionalna, vjerska, rodna, politička ili bilo koja druga opredjeljenja – navodi se u otvorenom pismu koje je u posjedu Nezavisnih novina.

Jasna osuda

Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor jasno je poručio kako izneseni stav Žarka Kovačevića nije i neće biti stav Gradske uprave Prijedor već isključivo Kovačevićevo osobno mišljenje.

Javor je oštro osudio i ogradio se od objave svog zamjenika.

12.12.2021., Izborni stab SNSD, Prijedor (BiH) – Slobodan Javor, kandidat SNSD-a za gradonacelnika Prijedora, proglasio je pobjedu na izvanrednim izborima odrzanim danas. Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik takodje je dosao u Izborni stab SNSDu Prijedoru da proslavi pobjedu svog kandidata. Zajedno sa njima je bio i Dalibor Pavlovic, doskorasnji gradonacelnik, takodje iz redova SNSD, koji je ostavku dao zbog eksplicitnih fotografija koje su se pojavile u javnosti. Photo: Dejan Rakita/PIXSELL
Foto: Dejan Rakita/PIXSELL

– Poštujući podjednako blagdane svih građana Prijedora, iskreno i od srca sam uputio čestitku vjernicima katoličke vjeroispovijesti želeći im sretan Uskrs. Kako sam jučer i naveo u svojoj čestitki, blagdanski dani su tu da nas ponovno i iznova podsjete na potrebu međusobnog razumijevanja i poštovanja osnovnih ljudskih vrijednosti te da svi zajedno trebamo biti na istom putu prosperiteta i izgradnje bolje budućnosti za naš grad – naveo je Javor.

VIDEO Ostalo vam je puno hrane od Uskrsa? Evo kako iskoristiti šunku, jaja i meso

Komentara 29

Avatar mofo
mofo
12:28 20.04.2022.

Pomozi sirotu na svoju sramotu..

BU
bum5bar
12:51 20.04.2022.

Nije lepi cane jedini nebudimo naivni 90% njih tako misli

Avatar southman
southman
12:43 20.04.2022.

U Splitu bi ga gradonačelnik u ostavci nagradio.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije