Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
skandal
Povratak na članak

Skandal s remontom MIG-ova 21: VSOA-i falsifikati nisu bili sumnjivi

Dolarsko mito: Ni nakon uhićenja trojica direktora Ukrspecexporta, našima ništa nije čudno

Komentari 8

LU
Lujo123
13:47 25.02.2013.

A kaj je tu čudno? Pa svakom je jasno kak sva korupcija i lopovluk počinju u tzv. "institucijama". Da nije tak sav taj lopovluk nebi bil moguć!

VL
CR
crocro
13:49 25.02.2013.

Zar se još nije odustalo od lupanja novca u stare kante. Dajte molim vas raspištite referendum ili barem napravite jednu kvalitetnu anketu na pitanje da li Hrvatski građani žele do besvjesti obnovu starih kanti ili žele barem jedan pošten zrakoplov ili ništa. Ja najradije ne bih ništa ako je uvjet modernizacija koja košta a opet za nekoliko mjeseci zastari jer tehnologija galopira. Najveći argument za zamjenu zrapoklova po meni je taj što smo mi članica NATO saveza a imamo zrakoplove još iz vremena Varšavskog pakta. Što mislite kako nas partneru gledaju kao članicu NATO saveza sa ruskim zrakoplovima. I to još starim kantama. Ali netko uporno odlučuje o remontiranju zrakoplova koje se ne isplati popravljati jer su i unatoč popravcima zastarjeli i to čim izađu iz hale. A uz to sada i ovi skandali. Ako to sve skupa nije dosta za odustajanje, onda navalite na ugovore o remontima, ali i onaj tko je potpisao taj će i osobno odgovarati ako ne daj Bože dođe do kakve neželjene tragedije, bilo u zrako bilo na zemlji. Pa će netko drugi puta razmišljati što radi i interesu sigurnosti pilota i građana.

VL
CR
crocro
14:08 25.02.2013.

Za puno manju aferu, naročito kada se tiče sklapanja ugovora, u zemljama s odgovornom vlašću, ministar podnosi ostavku bez pardona. Kod nas se ostavke događaju u omjeru šanse da dobijete na lotu 50 milijuna kuna. Nije sramota podnijeti ostavku, sramota je pronaći opravdanje. A kod nas je previše opravdanja za sve promašaje. Svakom ostavkom, u mojim očima, ministar bi potvrdio svoje dostojanstvo i ozbiljnost i svakog bi više cijenio kao odgovornog čovjeka i za mene bi dokazao svoje poštenje. Normalno, onaj tko je neposredni izvršitelj svakako bi snosio kaznenu odgovornost. Ostavke su sasvim normalna stvar i nitko zbog toga neće misliti da je ministar loša osoba. Već naprotiv. Iz ostavke se vidi snaga istine i odgovornosti. I za takvog čovjeka bi uvijek dao glas.

VL
KA
kazneni
14:18 25.02.2013.

Preporučam ministru obrane da oformi jedno posebno tijelo koje će istraživati korupviju u MORH-u jer će mu ubrzo trebati.Slijedećih tjedana nadam se da će biti podihnuta optužnica protiv bivšeg ministra obrane Joze Rdoša i njewgovih suradnika koji su kriomice prodavali Makedoncima rakete iz vremena Joze Radoša i tako oštetili državni proračun za 12 mil kn i oslabili borbenu moć oružanih snaga. Sa tim novcima je poslije privatizirana alatnica Đure Đakovića.Pametnima i malo dosta.

VL
Avatar airbizz
airbizz
14:26 25.02.2013.

što će nama avioni?sutra ulazimo u eu(valjda).tko će napasti eu?neka se osnuje profi eu vojska,pa nek ide u nju tko god hoće. danas vojske postoje samo za postizanje niskih ciljeva nekih skupina(afganistan,irak,iran,sj.koreja,...jesu tamo teroristi ili nafta?)vojska je zastarjela institucija.

VL
Avatar Idler 3
Idler 3
18:05 25.02.2013.

Dajte-najte...pa gdje to poručnik odlučiva o bilo čem >;-))

VL
GL
Glista
18:07 25.02.2013.

@Nepokolebljiv, potpisujem. Mene isto interesira pod kojim smo okolnostima isli kupovati Pilatus PC-9 trenere (KLIPNI treneri s propelernim motorima) koji danas kostaju $6M komad (ne znam koliko su nas kostali krajem 90tih) kad se za oko $200,000 - $300,000 mogu dobiti L-39 Albatrosi u odlicnom stanju, koji su MLAZNI treneri, a mogu se koristiti u vojne svrhe i kao potpora kopnenim snagama. To su izuzetno pouzdani avioni, o cemu govori i podatak da ih je oko 250 registrirano samo u SADu, u posjedu bogatjih privatnih ljubitelja vojnih mlaznjaka, takozvanih "Warbirds".

VL
Avatar Matija Gubec
Matija Gubec
19:55 25.02.2013.

*** očito naručen članak od druge domaće tvrtke ali ministar je donio pravu odluku sve javno i bez tajni, ali još ima čudnih pomoćnika neka bude povoljno, kvalitetno i sa dijelovima i to je to.Poručnik odlučuje moš moslit

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.