Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prijavljen dorh-u

Skandal kod Dubrovnika: Policajke prijavile načelnika da ih je seksualno uznemiravao

Grgo Jelavic/PIXSELL
21.01.2021.
u 23:35

Načelnik žene ne smatra ravnopravnima u policiji, već ih smatra seksualnim objektima i tako se ponaša prema njima, kažu djelatnici postaje

Načelnik postaje granične policije Gruda u općini Konavle prijavljen je za seksualno uznemiravanje najmanje četiri policajke kojima je bio nadređen, piše Index.hr.

Prijavile su ga unutarnjoj kontoli MUP-a te uredu za ravnopravnost spolova.

– Načelnik žene ne smatra ravnopravnima u policiji, već ih smatra seksualnim objektima i tako se ponaša prema njima. Pozivao je u tim porukama na piće, pisao im kako su zgodne, kako imaju lijepo tijelo, kako je život jedan, kako se treba zabaviti, kako čeka da mu se jave. Pojedine kolegice je pozivao u svoj ured nakon radnog vremena, gdje bi ih nagovarao da se nađu van posla – prepričali su djelatnici postaje koji su željeli ostati anonimni.

Načelnik je ponekad dolazio u noćne smjene u obilazak i tada je redovito izdavao zapovijed da s njim u automobilu ide neka mlada kolegica.

MUP je za 24 sata potvrdio da su proveli istragu.

– Stručni tim je provedenim provjerama navoda iz anonimnih podnesaka utvrdio da su navodi o neprimjerenom ponašanju rukovoditelja prema četiri policijske službenice utemeljeni. U skladu s tim, izvješće o svemu utvrđenom dostavljeno je načelniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske kako bi poduzeo mjere i radnje iz svoje nadležnosti poput zahtjeva za pokretanje disciplinskog postupka te udaljenja iz službe. Sukladno navedenom, načelnik policijske uprave dubrovačko-neretvanske je 11. studenog 2020. godine nadležnom disciplinskom sudu podnio zahtjev za pokretanje disciplinskog postupka zbog sumnje u počinjenje više težih povreda službene dužnosti protiv rukovoditelja  te je u tijeku postupak na Prvostupanjskom disciplinskom sudu u Splitu. Također, o svemu utvrđenom pisanim putem izviještena je Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova (22. listopada 2020.), Pučka pravobraniteljica (8. prosinca 2020.), a 12. siječnja 2020. godine posebno izvješće je dostavljeno i Županijskom državnom odvjetništvu u Dubrovniku na meritornu državnoodvjetničku odluku – priopćili su iz MUP-a.

Komentara 20

Avatar eurofašistoid
eurofašistoid
01:14 22.01.2021.

Žene ne da nisu ravnopravne nego su u pravilu povlaštene. Kako? Ne ulazeći u ovaj slučaj, kao prvo imaju lakši prijemni i provjere za razliku od muškaraca, a drugo većinom rade na lakšim radnim mjestima

BE
Beskucnik
01:41 22.01.2021.

Zene kad zele nesto one koriste zensko oruzje , sarm , zavodenje a nisu rijetke ni one koje su spremne i na vise , svaki muskarac na poziciji moci , je i lovac i lovina , zato bi trebalo i zene kaznjavat za neprimjereno ponasanje , oblacenje na radnom mjestu i seksualizaciju radne okoline , ta ista koju je on mozda pitao , ga je mozda duze vrijeme zavodila , trazila povlastice , bolje smjene , promaknuce , itd uglavnom ja ne volim radit sa zenama , jer su manipulatorice , i predatori za koje su muskarci male mace , a ako radim prizelhkujem ruznu staru ili prikladno obucenu

MA
MaraM
07:56 22.01.2021.

Dečko nije prepametan , nebi smio bit načelnik, ali da je uznemiravao to sigurno ne. Prije biti da zlostavljane nisu dobile sto su htjele, ili bolje reći da je dobila koja nije smjela .. rekao bi... ako je zlostavljanje postaloo davanje komplimenta i malo zdravo ocijukanje i zajebancija , onda idemo postat roboti.. u tom smjeru idemo..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije