Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ljute ih sankcije

Sjeverna Koreja zaprijetila vojnim akcijama protiv 'južnih psića'

sjeverna koreja (1)
Reuters/PIXSELL
25.01.2013.
u 07:17

Ako južnokorejski lutka-režim izdajnik izravno sudjeluje u tzv. UN sankcijama, poduzet ćemo jake fizičke protumjere, priopćio je Pyongyang

Sjeverna Koreja zaprijetila je da će poduzeti ''fizičke protumjere'', odnosno potrebne vojne akcije protiv Južne ako se pridruži UN-ovim sankcijama nametnutim Pyongyangu, javlja RT.

– Ako južnokorejski lutka-režim izdajnik izravno sudjeluje u tzv. UN sankcijama, poduzet ćemo jake fizičke protumjere – priopćio je Sjeverni odbor za mirno ujedinjenje domovine.

Najnovije prijetnje uslijedile su dan nakon što je Sjeverna Koreja priznala da testira treću nuklearnu raketu dalekog dometa koja može dosegnuti američko kopno. Pooštravanje sankcija Ujedinjenih naroda zbog lansiranja rakete u prosincu prošle godine Pyongyang tumači kao ''objavu rata'' pa je prkosno izjavio da je spreman potpuno se suočiti sa svojim ''zakletim neprijateljem'' SAD-om.

SAD i Kina te su prijetnje opisali ''nepotrebno provokativnim'', a Washington je odlučio poduzeti ''dodatne korake'' protiv Pyongyanga, što znači dodatno pooštravanje sankcija. Ministar obrane Leon Panetta obavijestio je da je SAD "u potpunosti spreman suočiti se s bilo kakvim provokacijama''.

Međunarodna zajednica glasovala je na rezoluciji Vijeća sigurnosti UN-a o učinkovitoj zabrani putovanja sjevernokorejskih dužnosnika te zamrzavanju imovine zemlje, šaljući tako "snažnu poruku" svim nepoćudnim državama.

>>Sjeverna Koreja testira nuklearnu raketu. Ova može do SAD-a!

Komentara 9

LO
lojtra
08:34 25.01.2013.

Sjeverna koreja je potpuno u pravu. Južnu koreju podupiru SAD i vatikan, tradicionalni neprijatelji sjeverno korejskog, nepobjedivog naroda. A nepobjedivog zato jer osim čelika taj vrijedan narod posjeduje ono što nitko drugi nema - "mošti kim il sunga". Sad kad u UN-u prevladavaju prijatelji sjeverna koreja može tužiti južnu što su im oteli jezik a dobro se zna da su sjevernokorejci jeli priborom dok su još svi ostali jeli rukama. Sjevernokorejski narod ne zna za kompromis, teži ujedinjenju pod sloganom "sloboda ili smrt". I tako to... Nemamo samo mi susjede s "vekovnim težnjama" sklone čestom "dizanju narodnog ustanka".

NA
nationalgeografic
08:46 25.01.2013.

Sjeverni psić se nešto razlajao..

OM
omer
07:36 25.01.2013.

Znaći nakon Vijetnama, Kambođe, Koreje Iraka, Avganistana, Libije , sad Tunisa, sljedi Ponovo S. Koreja.. A srednjo i južno -- Američke zemje sa Venezuelom na čelu da i ne spominjemo, sve je to uradak najdemokratskije zemje svjeta, Dali će netkoko možda njima ikad stati na kraj?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije