Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
još jedan

Sjeverna Koreja uhitila Amerikanca: Prekršio cilj turističkog posjeta

sjeverna koreja,korejska zastava
Foto: BigPictures/PIXSELL
06.06.2014.
u 08:03

Treći je to Amerikanac kojeg su zadržale vlasti Sjeverne Koreje, a u zemlju je ušao 29. travnja

Još jedan američki turist pritvoren je u Sjevernoj Koreji zbog počinjenja nepoznatog zločina, izvjestila je tamošnja novinska agencija. Treći je to Amerikanac kojeg su zadržale vlasti Sjeverne Koreje.

Uhićeni američki državljanin navodno je počinio kazneno djelo koje nije u skladu s ciljem turističke posjete, a u zemlju je ušao 29. travnja.

U travnju, Sjeverna Koreja je priopćila kako je uhitila 24-godišnjeg Amerikanca zbog neprimjerenog ponašanja prilikom turističkog ulaska u zemlju. Riječ je o 24-godišnjaku koji je poderao turističku vizu i vikao da je traži azil. Rekao je da je Sjevernu Koreju odabrao kao "sklonište".

Sjeverna Koreja još uvijek drži korejsko-američkog misionara od studenog 2012. Osuđen je na 15 godina teškog rada pod optužbom da je počinio neprijateljski čin prema Sjevernoj Koreji.

U ožujku, Sjeverna Koreja deportirala je australskog misionara, uhićenog zbog širenja kršćanstva u toj zemlji. Nakon što ste ispričao i zatražio oprost protjeran je iz zemlje.

>>Kim u kontroli zrakoplovstva: Da vidim kakvi su nam MiG-ovi!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije