Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Baloni i cvijeće

Sjeverna Koreja podigla nove kipove svojim vođama

Novi kipovi Kim il Sunga i Kim Jong ila u Sjevernoj Koreji
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/11
23.12.2013.
u 12:03

Pokojni vođe Sjeverne Koreje, Kim Il Sung i Kim Jong Il dobili su po još jedan kip

Sjeverna Koreja od jučer ima dva nova kipa. Na svečanosti pred brojnim državnicima i građanima s cvijećem, kako to inače biva na državnim ceremonijama u toj zemlji, otkriveni su kipovi pokojnih vođa Kim il Sunga i Kim Jong Ila.

Kipovi su svečano otkriveni u gradu Wonsanu, piše The Wall Street Journal.

Prvi kip Kim il Sunga otkriven je 1948., u godini osnivanja Sjeverne Koreje kada je vođi bilo samo 36 godina. Glavni kip visok 23 metra Kim il Sunga postavljen je u Pjongjangu 1972. povodom njegovog 60. rođendana, a slični kipovi osvanuli su u još 70 gradova diljem zemlje.

Komentara 4

SP
Spezispezi
13:11 23.12.2013.

ima još jedna zemlja na Balkanu koja isto tako obnavlja i podiže komunističke spomenike, a stanovnici joj kao i u Sjevernoj Koreji kopaju po smeću i traže plastične boce.

NZ
NAĐI-zaZAGREBbezkumova
13:16 23.12.2013.

Strava

Avatar adeodatus
adeodatus
20:05 23.12.2013.

Ucinilo mi se da su Mesic i Milanovic.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije