Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ispraznili ulice

Sjeverna Koreja izdala upozorenje: Ne izlazite iz domova, žuta prašina iz Kine donosi koronavirus

Upozorenje zbog 'žute prašine' u Sjevernoj Koreji
Foto: Twitter/KCTV
1/3
23.10.2020.
u 13:02

Žuta se prašina odnosi na pijesak iz mongolske i kineske pustinje koji u određeno doba godine puše u Sjevernu i Južnu Koreju

Sjeverna Koreja upozorila građane da ne izlaze iz domova zbog straha da "žuta prašina" koju vjetar nosi iz Kine može donijeti koronavirus. Ulice glavnom građa Pjongjanga u četvrtak su, nakon izdanog upozorenja, bile gotovo prazne, iako ne postoji poznata veza između oblaka prašine i koronavirusa.

Turkmenistan je također objavio kako je prašina nabijena virusima razlog zbog kojeg je rečeno građanima da nose maske. Negirali su kako se tim razlogom samo prikriva izbijanje zaraze

Žuta se prašina odnosi na pijesak iz mongolske i kineske pustinje koji u određeno doba godine puše u Sjevernu i Južnu Koreju. Pijesak je izmiješan s otrovnom prašinom koja već godinama izaziva zdravstvene probleme u obje zemlje, piše BBC

Američki centri za kontrolu bolesti tvrde kako koronavirus može ostati u zraku satima, no dodaju kako je iznimno rijetko da se netko na taj način zarazi. Mediji u Južnoj Koreji također odbacuju tvrdnju da bi žuta prašina iz Kine mogla proširiti COVID-19 na sjever. 

Sjeverna Koreja tvrdi da nema zabilježenih slučajeva zaraze koronavirusom, no u visokom je stupnju pripravnosti koji uključuje zatvaranje granica i ograničenje kretanja. Unatoč tvrdnjama da nema zaraze, postoje strahovi zbog koronavirusa u Sjevernoj Koreji čiji čelnik Kim Jong-un osigurava da stroga ograničenja i dalje budu na snazi. Analitičari navode kako je vrlo malo vjerojatno da Sjeverna Koreja nije zabilježila ni jedan slučaj zaraze. 

Komentara 6

Avatar _Darkwood_
_Darkwood_
14:00 23.10.2020.

Tvorac PCR testa je rekao da se NESMIJE koristiti za dijagnostiku infektivnih bolesti! Upravo to rade diljem svijeta, dakle-lažni test=lažna pandemija i upravo na temelju toga se-LAŽIMA uskračuju ljudska prava i zato se sprema masovna tužba Americi i Kanadi zaa zločin prootiv čovječnosti, malo opakiji odvjetnici i doktori su se okupili! Kada padne jedna presuda onda padaju svi stožeri svijeta!!

Avatar spica1
spica1
14:43 23.10.2020.

a tako znači, dakle virus zvan prevara?

MO
modovisisajteMaraschino
18:01 23.10.2020.

Prije mjesec dana pisali kako sjever Sjeverne Koreje se bori sa kovidom sad pišete da nema zaraženih

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije