Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Južna Koreja tvrdi:

Sjeverna Koreja ispalila nekoliko projektila dugog dometa

Kim Jong Un
Reuters/PIXSELL
03.03.2016.
u 07:33

Glasnogovornik Ministarstva obrane Južne Koreje tvrdi da su projektili ispaljeni oko 10 sati po lokalnom vremenu iz Wonsana na istočnoj obali Korejskog poluotoka.

Južnokorejsko ministarstvo obrane tvrdi da je Sjeverna Koreja ispalila nekoliko projektila dugog dometa u more, samo nekoliko sati nakon što je Vijeće sigurnosti UN-a jednoglasno izglasalo dosad najteže sankcije protiv Sjeverne Koreje, piše BBC

Glasnogovornik Ministarstva obrane Južne Koreje tvrdi da su projektili ispaljeni oko 10 sati po lokalnom vremenu iz Wonsana na istočnoj obali Korejskog poluotoka. Pokušavaju utvrditi koji tip projektila je točno ispaljen. Drugi dužnosnici su za agenciju Yonhap kazali da su svi projektili pali u more. 

Vijeće sigurnosti UN-a izglasalo je najnovije sankcije zbog nedavnog sjevernokorejskog nuklearnog testa i lansiranja satelita čime su prekršene ranije donesene sankcije. One podrazumijevaju da se sav teret koji ulazi u i odlazi iz Sjeverne Koreje pregledava, a na crnu listu stavljeno je 16 osoba i 12 organizacija. 

Sankcije uključuju zabranu prodaje ili dostavu oružja Sjevernoj Koreji. 

>>Vijeće sigurnosti UN-a usvojilo nove oštre sankcije protiv Sjeverne Koreje

>>Kim Jong-Un: pod našim raketama tenkovi pucaju kao zrele tikve

Komentara 14

Avatar EU MOJCA
EU MOJCA
16:43 03.03.2016.

Uvijek na fotki osvanu oni najbolje uhranjeni ....

Avatar d-ano
d-ano
09:31 03.03.2016.

.......i nesme mu niko nista,,,,sto ga ne maknu kao sadama ili gadafija,,,,

Avatar bosanac1951
bosanac1951
08:12 03.03.2016.

Mali, debeli vođa se poigrava s ratom..Bilo bi mu bolje da prehrani svoj gladni narod.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije