Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Iznenađenje

Sjeverna Koreja ima postrojenje za obogaćivanje urana

Angara 1
RIA Novosti
22.11.2010.
u 09:06

Do sada se vjerovalo da Pyongyang ima nekoliko malih centrifuga, ali onoga što sam vidio ne bi se postidjela ni najsuvremenija američka postrojenja, izjavio je Hacker po povratku u SAD.

U Aziji se razbuktava nova nuklearna napetost otkako se pokazalo da Sjeverna Koreja ima suvremeno postrojenje za obogaćivanje urana za koje nitko do sada nije znao! Sjevernokorejska vlada provela je kroz nuklearni kompleks, smješten nedaleko od Yongbyona, američkog eksperta i profesora sa sveučilišta Yale Siegfrida Hackera koji je ostao zapanjen sjevernokorejskim mogućnostima za obogaćivanje urana

- Do sada se vjerovalo da Pyongyang ima nekoliko malih centrifuga, ali onoga što sam vidio ne bi se postidjela ni najsuvremenija američka postrojenja. Više od 1000 centrifuga, u savršenom stanju poredane jedan do drugog - izjavio je Hacker po povratku u SAD.

Općeprihvaćena tvrdnja do sada bila je da Sjeverna Koreja ima između šest i 12 nuklearnih projektila baziranih na plutoniju, no situacija je, očito, znatno drugačija. Analitičari vjeruju da je Sjeverna Koreja pokazala svoj nuklearni program kako bi zauzela čvršće pozicije u budućim pregovorima s Južnom Korejom i SAD-om

Saznanje o sjevernokorejskom postrojenju za obogaćivanje urana velik je udarac Obaminim nastojanjima za opće nuklearno razoružanje i smanjenje broja nuklearnih  projektila.

Ključne riječi

Komentara 45

PA
patria
11:00 22.11.2010.

Zemlja za čijeg je prosječnog stanovnika NR Kina pojam blagostanja i demokracije ne bi smjela imati nuklearno oružje.

OB
-obrisani-
20:43 22.11.2010.

Sjeverna Koreja je militaristička država koja se po ljudskim pravima može uspoređivati samo s jednim fašistoidnim Izraelom, jer mala je razlika između staljinista i fašista (cionista).

UK
Ugo Kajvez
10:09 22.11.2010.

22.11.2010. u 10:01h Stockholm . Slabić, ... zar ti nije rekao psiholog da je mržnja karakterna slabost? .... pitaj ga drugi put kad si na pregledu ..........

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije