Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prekinut promet

Sedam poginulih u olujnom nevremenu na sjeveru i istoku Njemačke

Foto: Screenshot
05.10.2017.
u 23:23

U snažnom naletu vjetra jedno je stablo palo na automobil u kojem je poginula vozačica, a gradski vatrogasci izdali su upozorenje građanima da ne izlaze iz kuća bez ozbiljnog razloga.

Sedam vozača je poginulo danas pri padu stabala ili grana u olujnom nevremenu koje je zadesilo sjever i istok Njemačke i izazvalo prekid željezničkog prometa.

U Hamburgu se jedno stablo srušilo na automobil u kojem su se nalazile dvije žene. Jedna je smrtno stradala, a druga je hospitalizirana, navela je lokalna policija. Jedan putnik je također poginuo pri padu stabla na cestu u Neu-Karlstadtu, u državi Mecklenburg-Zapadno Pomorje. U blizini Berlina se na vozilo jedne žene srušilo stablo i ubilo ju.

Pri padu grane na vjetrobransko staklo poginuo je jedan vozač u toj regiji, dok su još dvije osobe smrtno stradale u automobilu. U Berlinu je jedna vozačica također poginula, objavili su vatrogasci na Twitteru.

U Berlinu je više osoba ranjeno, a vjetar se počeo smirivati.

Svi vlakovi na sjeveru zemlje su zaustavljeni posebice na liniji između Hamburga i Berlina, zbog velikog broja stabala na pruzi, prema željezničkoj kompaniji Deutsche Bahn.

Dio prometa je prekinut na istoku zemlje gdje je krajem poslijepodneva bjesnilo nevrijeme Xavier.

U Berlinu prije kraja radnog vremena zaustavljen je promet gradskim vlakom S-Bahn, autobusom i tramvajem pa su brojni Berlinčani krenuli doma pješice ili u prepunim metroima kako bi se zaštitili od rafala vjetra koji je puhao do 120 km na sat.

Dva zoološka vrta su poslijepodne zatvorena i neke životinje poput žirafa i lavova su sklonjene u zaklone. Promet u dvije zračne luke je nakon kratkog prekida nastavljen. 

Ključne riječi

Komentara 1

SC
schwertransport
07:00 06.10.2017.

Ja bio jucer gore katastrofa drveca po autoputu prevrnuti kamioni sila Bozija

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije