Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Anketa

Sjever negoduje što je većina ministara s juga

anketa
Foto: Nel Pavletić/Pixsell
1/20
23.01.2016.
u 15:00

Je li to, čuje se, kažnjen “crveni” sjever? Krapinčanin se pak nada da će Zagorje dobiti barem nekoliko pomoćnika ministara

Oreškovićev tim mogao bi donijeti nova trvljenja između sjevera i juga. Komentari građana u Međimurskoj, Varaždinskoj i Krapinsko-zagorskoj županiji uglavnom se svode na to da je cijeli sjeverozapad, o kojem se govori kao o, uz Istru i Zagreb, najrazvijenijem i gospodarski najjačem dijelu države, zastupljen sa samo jednim ministrom, Međimurcem Darkom Horvatom. Kako bi se dijelom kompenziralo nezadovoljstvo u varaždinskom HDZ-u, Horvata bi u Saboru trebao zamijeniti Varaždinac Josip Križanić, a ne netko iz međimurske kvote, kako se dosad nagađalo.

Je li to, čuje se pitanje, “crveni” sjever kažnjen?

– Metković ima dva ministra i potpredsjednika Vlade, pa to je neka sila od grada! – kaže jedan Krapinčanin, koji se nada da će Zagorje dobiti barem nekoliko pomoćnika ministara. Građani prigovaraju i tome što su se najavljivali stručnjaci, a među ministrima ima i onih s “pretankim” biografijama. Povjerenje im ulijeva Orešković jer dolazi iz biznisa, a ne politike. 

Valentin Didović, umirovljenik, Rijeka

Nova vlada ne može biti lošija od dosadašnjih, osim prve kad smo se osamostalili. Brinem se zbog moguće povezanosti ljudi iz nove vlade s bankarskim lobijem.

Ninoslav Stanković, pravnik, Osijek

Nula bodova, odmah u startu mogu reći! Tko bi mi među novim ministrima trebao uliti povjerenje i pružiti nadu da će nam biti bolje. Tko?

Ružica Barišić, domaćica, Slavonski Brod

Nemam više povjerenja ni u jednu vladu. Svi uvijek obećavaju da će nam biti bolje, a ja samo znam da nam je iz godine u godinu sve lošije.

Mira Tomljenović, umirovljenica, Slavonski Brod

Nadam se da će nova vlada biti bolja od prethodne, a posebno mi je drago što je za ministra financija izabran naš Slavonac Zdravko Marić.

Dragutin Taradi, domar, Hemuševec

S obzirom na to da se radi o puno novih ljudi, trebat će im barem dvije godine da pohvataju konce i dođu k sebi, tako da baš i nisam neki optimist.

Slavko Babić, umirovljenik, Zagreb

Neće biti ništa bolje nego do sada. Puno se kralo i teško je da će se nešto pomaknuti. Ako ovi budu manje krali, bit će dobro, no nisam optimist da će nam biti bolje. 

Pavao Mataija, obrtnik, Rijeka

Možda bude dobro, možda ne. Neki ministri čine mi se sposobnima, u drugima ne vidim potencijala. Dajem im neko vrijeme da vidimo u kojem smjeru idu.

Vitomir Vukosavljević, umirovljenik, Osijek

Nova metla o klinu visi, kako kaže stara narodna izreka. Bit će sve dobro, na to mislim. Očekujem da će se neke stvari promijeniti nabolje.

Drago Jerbić, nezaposlen, Slavonski Brod

Ni sam ne znam što očekivati, ne poznajem nijednog ministra u novoj vladi tako da mi je jako teško procijeniti jesu li sposobni ili ne.

Hrvoje Borevković, zaštitar, Slavonski Brod

Nisam optimist. Sve je pokradeno i opljačkano, kola su krenula nizbrdo i toliko smo potonuli da se bojim da nas više ništa ne može spasiti.

Anđelko Sokač, komercijalist, Draškovec

Većinom su to javnosti nepoznati ljudi, a vidim da ih je puno s juga. Nadam se da neće sav novac odlaziti dolje i da će ostati i za nas na sjeveru.

Aleksa Milovanović, umirovljenik, Zagreb

Nisam zadovoljan jer mislim da će Karamarko biti premijer iz sjene i da će Orešković morati raditi što mu on kaže. Mislim da to nije ni dobro ni korekno prema nama.

Nikolina Perušić, ekonomistica, Rijeka

Dobro je da je vlada koalicijska i da ima stručnjaka. Možda će se HDZ i Most dulje dogovarati, ali bit će kvalitetnija rješenja. Drago mi je da su napokon u vladi mlađi ljudi.

Tomislav Kursar, umirovljenik, Osijek

Mislim da će biti OK. Tihomir Orešković je biznismen, nije političar, a možda je baš to dobro. Politika se previše miješala u funkcioniranje države.

Ante Vranje, ekonomist, Rijeka

Prvi put imamo vladu stručnjaka, primjer je ministar za regionalni razvoj, imamo premijera iz biznisa kojem nisu nepoznata ni kretanja u Bruxellesu. Puno očekujem.

Mirko Vukanović, umirovljenik, Osijek

Dvojica mi se od ministara u novoj vladi ne sviđaju, a to su ministar kulture i ministar branitelja. O ostalima još nemam neko mišljenje.

Martina Šlibar, kuharica, Oporovec

Ljudima treba dati šansu, samo se nadam da će ispuniti sve ono što su u kampanji obećavali. Prvi potrez bi trebalo biti smanjenje ministarskih plaća.

Branimir Macut, ugostitelj, Zagreb

Prvi sam put izašao na izbore, ali sam požalio jer im je trebalo dugo da se dogovore o foteljama. Ne mislim da će išta napraviti, no treba im dati šansu.

Zvonko Hranje, nezaposlen, Prelog

Nas Međimurce uvijek hvale da smo vrijedni, radišni i sposobni, a sad smo dobili tek drugoga ministra u povijesti. Previše je ministara iz Dalmacije.

Branko Š., umirovljenik, Zagreb

Jako sam zadovoljan zbog dolaska na vlast ove opcije i vjerujem da će ova vlada napraviti svašta dobroga. Bit će bolje i nama umirovljenicima. 

>> UŽIVO Glavaš: HDSSB će podržati vas kao mandatara i vaše kandidate za ministre

Komentara 41

Avatar feudalac
feudalac
15:39 23.01.2016.

...dragi moji hrvati ne nasjedajte na ove medijske provokacije! Još se tinta predsjednice Kolinde Grabar kitarović na potpisu za novog premijera Tihomira Tima Oreškovića nije osušila a pobješnjele hijene započele su provoditi najavljeni "pakao". Podmetanja, laži, provokacije, pa tako svaki dan na HTV-u, HR, JL, VL, Index... slušam jutros Ivana Rimca na Hrvatskom radiju i doslovno se mogu osjetiti bijesne sline voditeljice i ovog propalog profesora kako cure iz zvučnika!

GE
genšer
17:30 23.01.2016.

Sramota me kaj sam međimurec--73% ih je glasalo za komunističke fašiste a sad se žale na ministre...imate Dragicu Zgrebec koja je uništila sve kaj se dal u međimurju i Damkaničku sa 8 rz osnovne kao zamjenu Posavcu....nažalost ništa ne dobimo kad su crveni kmeri na vlasti nadam se da će sad bar Horvat pomoći onim obrtnicima koje je Maras uništio.....gradska uprava,županije,porezna,finaa..čakom,međimurske vod sve je puno crvenih kmera....velimo da "se nebreju ni sxat jer su si svi rodbina"

DE
Decembar
16:37 23.01.2016.

A zasto bi bili nezadovoljni na sjeveru kad su glasali protiv ovih koji su pobjedili. I sada bi im rebali dati vladu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije