Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ovrhe prijete

"Sjeli su mi i na porodiljnu, dječji doplatak i pomoć za nezaposlene"

bozic
kristina štedul fabac/pixsell
11.02.2011.
u 17:15

Majka troje djece iz Barilovačkog Cerovca u problemima je zbog neplaćenog računa za mobitel od 3500 kuna

Imam na računu 4500 kuna, a nemam novca da kupim djetetu mlijeko! Zbog neplaćenih računa za mobitel sjeli su mi na porodiljnu naknadu i dječji doplatak te suprugovu naknadu sa Zavoda za zapošljavanje – žali se na novi način provođenje ovrha Slavica Božić iz Barilovačkog Leskovca.

 Tvrdi da je zbog duga od 3500 kuna njena četveročlana obitelj ostala bez i onako skromnih prihoda: 1660 kuna rodiljne naknade, 600 kuna dječjeg doplatka i 1580 kuna naknade za nezaposlene.

 – Pravnici mi kažu da su od ovrhe ta primanja izuzeta, ali ja do svog novca ne mogu! Bila sam sedam puta u Fini, isto toliko u banci, a oni me samo šalju od jednih do drugih i kažu da to nije njihova stvar! Očajna sam, nemamo od čega živjeti – kazuje Božić, objašnjavajući da porodiljnu naknadu za treće dijete dobiva kao nezaposlena majka. Prošli mjesec, po njenim riječima, s računa su uspjeli podignuti tisuću kuna, a ovaj ni toliko.

 – Kazali su mi da će mi isplaćivati 2/3 prihoda, a 1/3 će biti pod ovrhom, ali to nije tako! Uzalud ih od siječnja molim da nešto naprave... Stariji sin ne živi s nama, ali imamo kćeri od 16 i 1,5 godinu, a i suprug i ja smo nezaposleni – priča, držeći u krilu kćerčicu, pa pita: – Zar da prosim ili kradem mlijeko jer mi ne daju ni 100 kuna?

 Iz Fine smo nedavno, tražeći izjavu o slučaju Karlovčanke kojoj je zbog duga od 500 kuna blokirana plaća od 3000 kuna, dobili odgovor da nisu u mogućnosti komentirati ni objavljivati podatke o pojedinačnim slučajevima i predmetima klijenata.

Komentara 21

Avatar Čitatelj300
Čitatelj300
17:46 11.02.2011.

Pravna država... Dok nešto ne dođe u novine to se ne rješava... a zakon kao da ne postoji kad se i ne provodi - Ovo je primjer čistog kapitalizma, jebeš male ljude daj samo pare što su dužni pa akoko hoće nek krepaju...

CA
Caplja
17:56 11.02.2011.

Imaju oni istrumente za naplatu samo nemaju instrumente za one silne milijune koji su nestali.Ali neče ni to dugo nekom je u interesu da skroz propadnemo i onda idemo ponovo. Samo bez onih lopuža što sijede u sabornici .

IS
istra69
17:48 11.02.2011.

JEBEŠ DRŽAVU KOJA PRAVI OVAKVA SRANJA, DOK LJUDI GLADUJU !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije