Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Počelo žestoko

VIDEO Sjednica Sabora prekinuta nakon 10 minuta, Bulj isključen s rasprave

Zagreb: Miro Bulj isključen sa sjednice
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
14.07.2023.
u 10:39

Tražim izvanrednu sjednicu Sabora nakon najveće pljačke u režiji Vlade, ministara i HDZ-a. Ako ne uvažite ovaj zahtjev, nećemo vam dopustiti ugodno kupanje tijekom ljeta – kazao je Miro Bulj

Današnja sjednica Sabora prekinuta je nakon samo 10 minuta jer Mostov zastupnik Miro Bulj od prve minute nije prestajao tražiti izvanrednu sjednicu parlamenta.

– Danas na dnevnom redu imamo 40 točaka. Stiglo je i dosta amandmana pa očekujem da će današnje glasanje potrajati dosta dugo – kazao je na samom početku sjednice predsjednik Sabora Gordan Jandroković najavivši ujedno i glasanje o prvom zakonu na dnevnom redu, izmjenama Zakona o stambenom zbrinjavanju na potpomognutim područjima. 

Čim je to izrekao,  za riječ se javio Mostovac Miro Bulj sa svojim zahtjevom koji nije prestajao ponavljati i onda kada mu je Jandroković isključio mikrofon.

– Tražim izvanrednu sjednicu Sabora nakon najveće pljačke u režiji Vlade, ministara i HDZ-a. Ako ne uvažite ovaj zahtjev, nećemo vam dopustiti ugodno kupanje tijekom ljeta – kazao je Bulj nakon čega ga je Jandroković upozorio da zlorabi poslovnik jer ne govori o temi dnevnog reda. Kako Bulj nije prestajao ponavljati svoj zahtjev, šef Sabora u nekoliko navrata molio ga je da sjedne. 

VEZANI ČLANCI

– Molim vas da stanete. Isključio sam vas. Dobivate prvu opomenu... Dobivate drugu opomenu... Dobivate i treću opomenu i gubite pravo glasa. Dobivate sad i četvrtu opomenu i morat ćete napustiti sabornicu. Vi ste za danas isključeni iz rasprave. Izvolite sjesti, ne možete više sudjelovati u raspravi – govorio je Jandroković pokušavajući se nadglasati s Buljem koji je bez prestanka glasno ponavljao svoj zahtjev za sazivanjem izvanredne sjednice Sabora pokušavajući pritom iskoristiti i mikrofone kolega koji sjede oko njega. Zbog te je svoje upornosti dobio i pljesak dijela oporbenih zastupnika i zastupnica. Nakon toga proglašena je stanka od 10 minuta.

>> VIDEO Bulj izbačen sa sjednice Sabora: "Ideš na more? Je l' ti Pavo plaća?!"

 

Komentara 48

DR
Draconic5
11:32 14.07.2023.

Tako je, izazovi incident odmah na početku, I to je to. Možeš ranije kući.

Avatar Idler
Idler
10:47 14.07.2023.

Super, prvo bu na "preskupi" gablec vu saborsku kantinu, poslej pe malke prošetat do prve bertije....more se tak !

EJ
ejStef
11:41 14.07.2023.

Standardni cirkus od strane Bulja, puno naricanja i galame, niš koristi. Baš se dobro slažu; Grmoja, majstor raznih konstrukcija, Bulj naricaljka, pa sad ekipa iz DP, koji su glasali za Putina da bi spriječili naše objavljivanje rata Rusiji. Zabava za narod... Krajnje je vrijeme da se svi pokupe na odmor, sabor je već duže vrijeme teže gledati. Uvesti diktaturu i gotovo, za drugo očito nismo...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije